Arap Basın Heyeti Kartepe'ye Geliyor - Son Dakika
Güncel

Arap Basın Heyeti Kartepe'ye Geliyor

Arap Basın Heyeti Kartepe\'ye Geliyor

Kartepe'nin turizm potansiyelini artırmak ve ilçenin doğal, kültürel ve turistik özelliklerini ulusal ve uluslararası turizme kazandırmak amacıyla Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in girişimleri, meyvelerini vermeye başladı.

03.04.2015 11:33  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göreve geldiği günden itibaren "Cennetten Bir Köşe" sloganıyla ilçenin turizm değerlerini ve güzelliklerini Türkiye'deki Arap İş adamları ve konsolosluklar düzeyinde Arap yatırımcılarla paylaşan ve geçtiğimiz ay Cidde Turizm Fuarı'nda Kartepe'nin tanıtımını yaptırarak turizm profesyonellerinin ilgisini çeken Başkan Üzülmez'in girişimleri sonrası bir grup Arap Gazeteci Kartepe'ye geliyor. 6-7-8 Nisan tarihleri arasında aralarında Arap Televizyonu muhabirleri ve gazetecilerinden yer alan 10 kişilik Arap basın heyeti ilçenin doğal, kültürel ve tarihi yerlerini gezerek incelemelerde bulunacak.

Eşsiz doğa güzelliklerine sahip, gelişen ve değişen Kartepe'nin tüm cazibe noktaları ile keşfetme imkanı bulacak Arap gazeteci heyeti Ekolojik Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler'de kahvaltı yapacak. Alabalık Vadisi'nde yeşilin tonları ve şelale sesleri arasında öğle yemeği yerken The Green Park Otel'deki sıra gecesini yaşayacak. Havalimanı ve karayolu yanında ilçeye ulaşım imkanlarını görecek heyet ilçedeki konaklama seçenekleri yanında Türk misafirperverliğinin örnekleri ile tanışacak. Doğa turizmi ve doğa sporunun örneklerinden, trekking, atv turları, su kayağı, kar kayağını yapacak Arap gazeteci heyet iş dünyası ve ekonomi kurmayları ile de görüşmelerde bulunacak.

Doğal, kültürel ve tarihi mekanlara sahip Kartepe'nin ülkenin turizm potansiyelinden hak ettiği payı alması için çabalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, 14-17 Nisan tarihleri arasındaki Riyad Turizm Fuarı'na da ilçenin tanıtımını yapmak için katılacaklarını ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Arap Basın Heyeti Kartepe'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement