Araştırmacı Uslu, Ayın Söyleşisinin Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Araştırmacı Uslu, Ayın Söyleşisinin Konuğu Oldu

Kumluca İlim Derneği ve Kumluca Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ayın söyleşisi etkinliğine konuşmacı olarak araştırmacı yazar Halil Uslu katıldı.

13.12.2014 09:44

Kumluca İlim Derneği ve Kumluca Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ayın söyleşisi etkinliğine konuşmacı olarak araştırmacı yazar Halil Uslu katıldı.

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen söyleşide konuşan Hali Uslu, Bediüzzaman Said-i Nursi'nin hayatı ve fikirlerinden bahsetti. Uslu, Bediüzzaman'ın İslam'ın 6 büyük derdi olduğunu, bunlar içinde en önemlisini, "Ehli imanı birbirine bağlayan rabıtaları bilmemek" diye nitelendirdiğini söyledi.

Bu rabıtaların insanların birbirlerine selam vermemesi, birbirlerinin dertleriyle dertlenmemesi, darda olan insanlara yardım etmemek olduğunu vurgulayan Uslu, şöyle konuştu:

"İttihad-ı İslam yönetiminde seçim vardır, sandık vardır, demokrasi vardır. Günümüzde dünya üzerinde 50 küsür İslam  devleti bulunuyor. Bir bakıyoruz bu devletler hem birbirleriyle hem de başkalarıyla kavgalı. Neden böyle? Çünkü bu devletlerin sadece 5-6 tanesinde seçim var, demokrasi uygulanıyor. Sandığa gidilen, halkın tercihlerinin ortaya konulduğu bir yerde asla kavga olmaz, insanlar birbirlerine saygı duyarlar. O zaman ittihad-ı İslam olur."

Söyleşi sonunda dinleyicilerden gelen soruları cevaplayan Halil Uslu'ya, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından günün anısına porselen çay seti hediye edildi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Araştırmacı Uslu, Ayın Söyleşisinin Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement