Ardahan'da 13 Öğrenciyi Taşıyan Minibüs Tipide 3 Saat Mahsur Kaldı - Son Dakika
Güncel

Ardahan'da 13 Öğrenciyi Taşıyan Minibüs Tipide 3 Saat Mahsur Kaldı

Ardahan\'da 13 Öğrenciyi Taşıyan Minibüs Tipide 3 Saat Mahsur Kaldı

Ardahan'da taşımalı eğitim nedeniyle bir minibüsle köylerine dönmek için yola çıkan 13 öğrenci ile 4 köylü, yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden 3 saat mahsur kaldı.

24.12.2014 18:23

Ardahan'da taşımalı eğitim nedeniyle bir minibüsle köylerine dönmek için yola çıkan 13 öğrenci ile 4 köylü, yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden 3 saat mahsur kaldı. Köylerine 1 kilometre kala mahsur kalan öğrenciler ile yolcular, bir saatlik çalışma sonucu kurtarıldı.

Ardahan merkeze taşımalı eğitim için gelen Sarıyamaç köyünden 13 öğrenci saat 15.00'de paydos zili ile birlikte 20 kilometre uzaklıktaki köylerine dönmek için Aytaç Ulutaş yönetimindeki 75 M 0072 plakalı minibüse bindi. Öğrencilerle birlikte köye gitmek isteyen 4 yolcuyu taşıyan minibüs, Yokuşdibi ile Sarıyamaç Köyü arasında tipi nedeniyle yolda kaldı. Aniden bastıran kar ve tipi nedeniyle yol alamayan minibüste mahsur kalanlar, cep telefonu ile yardım istedi. Sarıyamaç Köyüne 1 kilometre kala mahsur kalan öğrenci ve 4 köylüyü kurtarmak için Ardahan İl Özel İdare Müdürlüğü harekete geçti. Tipi ve sis nedeniyle görüş mesafeseninin yer yer sıfır olduğu yolda yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucu minibüse ulaşıldı. Yaklaşık 3 saat sonra kurtarılan öğrenciler ile yolcular köylerine götürüldü. Yolda mahsur kalan öğrenciler çok üşüdüklerin ve acıktıklarını belirterek bir an önce kurtarılmayı beklediklerini söylediler. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ardahan'da 13 Öğrenciyi Taşıyan Minibüs Tipide 3 Saat Mahsur Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement