Ardahan'daki Fırtına - Son Dakika
Yerel

Ardahan'daki Fırtına

Ardahan\'daki Fırtına

Ardahan'da fırtınada zarar gören binaların onarılması için çalışmalara başlandığı bildirildi.

17.07.2014 12:03  Güncelleme: 12:00

Ardahan'da fırtınada zarar gören binaların onarılması için çalışmalara başlandığı bildirildi.

Vali Ahmet Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 Temmuz'da kentte etkili olan fırtınada bazı kamu binaları ile çok sayıda ev ve iş yerinin zarar gördüğünü söyledi.

Özellikle üç mahallede etkili olan fırtınadan dolayı hasar gören binalarla ilgili hasar tespit çalışmasının tamamlandığını belirten Deniz, şunları kaydetti:

"Bu konuda devlet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. İmkanlar dahilinde vatandaşımızın mağduriyetini gideriyoruz. İlgili kurumların tamamı üzerine düşeni imkanları dahilinde en iyi şekilde gerçekleştiriyorlar. Ben ayrıca günlük ilgili kurumlardan rapor alıyorum. Vatandaşımız mağdur olmayacak. Özellikle vatandaşımızın çatılarla ilgili sorunları gideriliyor. Şu ana kadar oturulamaz halde olan 6 binadan üçünün çatısı yeniden yapıldı. Sırasıyla diğerlerinin de sorunları gideriliyor. İmkanlar dahilinde hepsi tek tek giderilecek" diye konuştu.

Deniz, fırtınadan etkilenenlere ayrıca nakdi yardımda da bulunulduğunu anımsatarak, "Söz konusu fırtınada olumsuz etkilenen 22 aileye toplam 13 bin 250 lira para desteği verildi. Bu yardım küçük çaplı olarak ihtiyaçlarının giderilmesi için verildi. Çünkü ramazan ayındayız, ihtiyaçları olur bu amaçla bu yardımı verdik" dedi.

Her yıl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımın bu yılda yapıldığını kaydeden Vali Deniz, bu kapsamda il merkezi ve köylerde 806 haneye toplam 134 bin 725 lira para yardımı yapıldığını sözlerine ekledi. - Ardahan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ardahan'daki Fırtına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement