Arguvan'da Sokak Hayvanlarına Kötü Muamele İddiası - Son Dakika
Güncel

Arguvan'da Sokak Hayvanlarına Kötü Muamele İddiası

Malatya'nın Arguvan ilçesinde muhtar ve esnaftan oluşan 45 kişi, ilçede sokak hayvanlarına kötü muamelede bulunulduğu iddiaları üzerine Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'a destek açıklamasında bulundu.

12.01.2016 18:04

Malatya'nın Arguvan ilçesinde muhtar ve esnaftan oluşan 45 kişi, ilçede sokak hayvanlarına kötü muamelede bulunulduğu iddiaları üzerine Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'a destek açıklamasında bulundu. İlçe merkezinde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Serdar Karakuş, Belediye Başkanı Mehmet Kızıltaş hakkında bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada çıkan haber ve paylaşımların "asılsız, mesnetsiz, tamamen yalana ve iftiraya dayalı suçlamalar" olduğunu belirtti.

Haber ve paylaşımlarda ilçede sokak hayvanlarına kötü muamele edildiği iddialarının bulunduğunu kaydeden Karakuş, "Belediyemizce geçen kış ve bu kış sokak hayvanları için yemlikler oluşturuldu. Bunlara sıcak yemekler konuldu. Kuşlar için park gibi yerlere yem bırakıldı" dedi.Karakuş, hizmetleriyle Arguvan halkının sevgisini ve takdirini kazanan Kızıldaş'ın itibarsızlaştırmak istendiğini savundu.CHP İl Başkanı Enver Kiraz da belediyeye yapılan saldırıyı kınadığını söyledi.Malatya Doğa ve Hayvanlar için El Ele Derneği Başkanı Gülsüm Fırat da söz konusu iddiaları şiddetle kınadığını ifade etti.Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş da geçen yıldan bu yana sokak hayvanları için yürüttükleri çalışmalara dikkati çekerek, bu çalışmalara ilçe esnafının da destek olduğunu belirtti.Kızıldaş, sosyal medyada çıkan sokak hayvanlarını öldürüp çöpe attıkları yönündeki haber ve paylaşımların yalan ve iftira olduğunu, bu konuda suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arguvan'da Sokak Hayvanlarına Kötü Muamele İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement