Arifiye'de Başarıyı Artırma Projesi - Son Dakika
Güncel

Arifiye'de Başarıyı Artırma Projesi

Arifiye\'de Başarıyı Artırma Projesi

Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Ortaokul 8. ve Ortaöğretim 12. Sınıflarda okuyacak öğrencilere yönelik olarak başarıyı artırma projesi başlattı.

04.06.2015 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

03-28 Ağustos tarihleri arasında Üzeyir Garih Ortaokulu'nda 8. sınıfa geçen Arifiye ilçesindeki tüm öğrenciler destekleme ve yetiştirme kursuna alınacak. Ortaöğretim 12. Sınıf öğrencileri ise kendi okullarında açılacak destekleme ve yetiştirme kurslarına katılacaklar.

Hafta içi yapılacak olan kurslarda ortaokullarda 24 saat üzerinden planlama yapıldı. Kurslarda bilgi ve tecrübesi ile branşında temayüz etmiş, çevresi ile iyi ilişkiler kurabilen, öğrenme ve öğretme yöntem ve tekniklerine hâkim, teknolojik araç-gereçleri eğitim ortamında kullanabilen öğretmenler görev alacak. Bir ay boyunca öğrencilerin bilgi eksikliklerini gidermek, yeteneklerini geliştirmek, derslerdeki başarılarını arttırmak ve sınavlara hazırlanmalarına destek olmak amacı ile hizmet verilecek.

Sosyal aktivitelerinde planlandığı kurslara ilçenin diğer eğitim kurumları da destek verecek. Yoğun bir tanıtım faaliyeti içerisine girilen ilçede velilerle tek tek görüşülerek öğrencilerin yaz döneminde kursa katılımları teşvik ediliyor. Afiş ve broşür hazırlanması yanında okullar ziyaret edilerek öğrencilerin kurslara katılmaları için motive edici çalışmalar yapıldı. Bu yıl hafta sonlarında açmış oldukları kursa katılan öğrencilerden Yağmur Seda Sankutlu'nun başka hiçbir destek almadan sadece okulunda yapılan destekleme kursu ve 20 deneme sınavına katılarak 120 soruda 119 net yaptığını, öğrencilerin okullardaki yapılan kurslara ve deneme sınavlarına katılıp planlı çalışmaları halinde başarının kaçınılmaz olduğu örneklerle öğrencilere anlatıldı. Kursların tamamıyla ücretsiz olacağı ayrıca doküman desteği de verileceği belirtildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Tellioğlu, Arifiye ilçesi olarak başarıda büyük bir ivme yakaladıklarını bunu en yüksek noktaya çıkarmak için okul yönetici ve öğretmenleri ile birlikte çalıştıklarını, gerek sosyal yönden gerekse akademik olarak donanımlı nesiller yetiştirmek istediklerini belirtti. Tellioğlu, ilçelerinde bulunan tüm paydaşların desteğini beklediklerini, velilerin öğrencilerini yaz döneminde kurslara yönlendirmelerini istedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Arifiye'de Başarıyı Artırma Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement