Arılı Kovan Desteklemesi - Son Dakika
Yerel

Arılı Kovan Desteklemesi

Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Rıdvan Ulus, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca arılı kovan desteklemesi verileceğini bildirdi.

20.07.2014 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Rıdvan Ulus, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca arılı kovan desteklemesi verileceğini bildirdi.

Ulus, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca arılı kovan başına 10 lira destek verileceğini söyledi.

Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı birlik üyelerinin desteklemeden faydalanabileceğini ifade eden Ulus, en az 30 ve daha fazla arılı kovana sahip yetiştiricilerin başvuruda bulunabileceğini belirtti.

Arı yetiştiricilerinin 25 Temmuz Cuma gününe kadar başvuruda bulunması gerektiğini hatırlatan Ulus, "Arılı kovan desteklemesi başvuruları sürüyor. Arı yetiştiricileri arılı kovan desteklemesinden faydalanabilmesi için il veya ilçedeki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuruda bulunabilir. Bakanlığımızca bu yıl arılı kovan başına 10 lira destekleme verilecek. Arı yetiştiricilerimizin mağdur olmaması için 25 Temmuz Cuma gününe kadar destekleme başvurusunu yapması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca başvuruların değerlendirileceğini vurgulayan Ulus, değerlendirmenin ardından arı yetiştiricilerinin banka hesaplarına desteklemelerin yatırılacağını kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arılı Kovan Desteklemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement