Arka Sokaklar'a Bir Tepki de Türk Sağlık Sen'den - Son Dakika
Yerel

Arka Sokaklar'a Bir Tepki de Türk Sağlık Sen'den

Arka Sokaklar\'a Bir Tepki de Türk Sağlık Sen\'den

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan Arka Sokaklar dizisinin bir sahnesinde ambulans hizmetiyle ilgili sarf edilen sözlere bir tepki de Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol’dan geldi.

09.10.2016 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan Arka Sokaklar dizisinin bir sahnesinde ambulans hizmetiyle ilgili sarf edilen sözlere bir tepki de Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol'dan geldi.

Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, özel bir televizyon kanalında yayınlanan Arka Sokaklar dizisinin bir sahnesinde ambulans hizmetiyle ilgili sözlere tepki gösterdi. "Televizyondaki film sahnesi de olsa kimse sağlık çalışanlarını rencide edemez" diyen Doğruyol, "Dizide yer alan ifadelerin vatandaşlarımıza gece gündüz 24 saat kesintisiz hizmet veren sağlık çalışanlarımıza karşı itibarsızlaştırma, kin nefret uyandırma, aşağılama gibi sonuçlar doğurabileceği kaçınılmazdır. Sağlık Bakanlığında ve 112 ambulanslarında görev yapan tüm sağlık çalışanlarımız görev sorumluluğunun bilincindedir. Güvenlik görevlilerinin olmadığı terör, kavga, şiddet ortamlarına girerek 'önce insan' diyerek; dil, din, ırk, mezhep, meşrep gözetmeksizin tüm insanlara gerekli müdahaleyi yapan sağlık çalışanlarımız takdir edilmeyi herkesten çok hak etmektedirler. Son zamanlarda sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin hızla tırmandığı günümüzde bir filmin senaryosunun sağlık çalışanlarını itibarsızlaştırıcı değil, onore edici olmasını beklerdik" diye konuştu.

"Özür borçlular"

Türk Sağlık Sen olarak, filmin yayınlandığı kanaldan, filmin yönetmeninden, oyuncularından sağlık çalışanlarına bir özür borçlarının olduğunu dile getiren Doğruyol, "Temennimiz, sağlık çalışanlarımıza bundan sonraki süreçte hak ettikleri değerin verilmesi, takdir edilmeleri gerekiyor. Toplumda yanlış algı oluşmasına sebep olacak ifadelerden kaçınılmalı. Bu tür ifade ve davranışlar sağlık çalışanlarına karşı toplumda güven ve itibar kaybına yol açabilecek ve hedef gösterilmesine neden olacaktır" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arka Sokaklar'a Bir Tepki de Türk Sağlık Sen'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement