Arkasspor'un Örnek Kaptanı - Son Dakika
Güncel

Arkasspor'un Örnek Kaptanı

Arkasspor\'un Örnek Kaptanı

Arkasspor'un kaptanı Mustafa Ramazanoğlu, sportif kimliğinin yanı sıra eğitime verdiği önemle de takım arkadaşlarına örnek oluyor.

10.01.2015 12:59

Arkas spor'un kaptanı Mustafa Ramazanoğlu, sportif kimliğinin yanı sıra eğitime verdiği önemle de takım arkadaşlarına örnek oluyor. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra spor yöneticiliğinde yüksek lisans eğitimini tamamlayan 35 yaşındaki pasör, profesyonel sporcu olmanın, eğitime engel teşkil etmediğini gözler önüne serdi. Üniversite yıllarında hem okulunu hem de antrenmanlarını aksatmadığını dile getiren Mustafa, "Takım arkadaşlarım dinlenmeyi tercih ederken ben dersleri de kaçırmazdım. Şimdi gençlere de aynısını öneriyorum. Bu kolay değil ancak fedakarlık yapmaları gerekiyor" dedi.

Babası Mesut Ramazanoğlu'nun geçmişte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevi yaptığını, iki ağabeyinin doçent, birinin de öğretmen olduğunu söyleyen tecrübeli oyuncu, "Eğitimde aile desteği çok önemli. Genç sporcular okulda devam zorunluluğundan yakınıyor ancak çabalamaları gerekiyor. Gayret gösterirlerse anlayışla karşılanırlar. Sporcu eğitimli olmalıdır. İyi sporcu olmak, sadece iyi voleybol oynamak, teknik beceriye sahip olmakla bitmiyor. Eğitimli ve donanımlı olmak ayrı bir şey. Aradaki fark her zaman belli olur" diye konuştu. Mustafa, aldığı eğitimin spor hayatında kendisine çok önemli katkılar sağladığını dile getirdi.

DOĞUŞTAN ŞAMPİYOR

Sakarya doğumlu olan Mustafa Ramazanoğlu, çocukluk yıllarında basketbol, hentbol ve tekvando eğitimi aldı. Babası ve Antrenör Yavuz Barut'un desteğiyle 14 yaşında voleybola başladığı Netaş ve Arçelik'te 2'şer, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Arkasspor'da birer kez olmak üzere 1'inci Lig'de 6 şampiyonluk yaşayan başarılı pasör, Galatasaray, Beşiktaş ve Halkbank'ta da oynadı.

KAPTANLIK GURURU

İlk yılında şampiyonluk sevinci yaşadığı Arkasspor'da 3'üncü sezonunu geçiren Mustafa, mavi beyazlılarda kaptan olmanın gurur verici olduğunu belirterek, "Görevim sahada bitmiyor, sorumluluklarım var. Lider ve örnek olmam gerekiyor. Gençlerimize voleybolla birlikte, hayatla ilgili tecrübelerimizi de aktarıyoruz. Bizler gelip geçiciyiz, ancak kulüplerde iz bırakmak önemli" dedi.

ARKAS BÜYÜK ŞANS

Arkasspor'un altyapıdan yetişen genç oyunculara A takımda en fazla şans veren kulüp olduğunu dile getiren Kaptan Mustafa, "Takımda forma giyen Hakkı Çapkınoğlu, Mustafa Koç ve Gökhan Gökgöz ile transfer olup ayrılan Emin'in yıldızı burada parladı. Yiğit, Çağatay ve Muzaffer gibi gençlere şans veren Glenn Hoag gibi bir antrenörle çalışmamız çok önemli" yorumunu yaptı.

EN VERİMLİ SEZON

Erkekler Voleybol Ligi'nde en iyi pasör sıralamasında zirvede yer alan 35 yaşındaki oyuncu, kendisini en formda hissettiği zamanda olduğunu ifade ederek, "Fiziksel olduğu kadar zihinsel durum da bir pasör için önemli. Gücüm elverdikçe oynamak istiyorum. Oğlum Demir ve eski milli basketbolcu olan eşim Nalan'la düzenli bir hayat sürüyorum. Beslenme, dinlenme ve antrenman bilimine dikkat ediyorumö diye konuştu.

AİLELERE MESAJ

Türkiye'de voleybolun cazip hale gelip daha yaygınlaşması gerektiğini anlatan başarılı oyuncu, altyapı antrenörlerine büyük iş düştüğünü söyleyerek, "Aileler de çocuklarını spora yönlendirmeli. Çocuklar bilgisayar başında geçirecekleri 1 saati spor yapıp sosyalleşerek değerlendirmeli. Ailelerin onları hırslandırmaları zarar verir. Kazanıp, kaybetmeyi sporla öğrenmeliler" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arkasspor'un Örnek Kaptanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement