Turgutlu'da Etruska Armut Ağaçları 2. Meyvesini Verdi - Son Dakika
Güncel

Turgutlu'da Etruska Armut Ağaçları 2. Meyvesini Verdi

Turgutlu\'da Etruska Armut Ağaçları 2. Meyvesini Verdi

Manisa Turgutlu'da bir dekarlık arazisinde Etruska cinsi armut yetiştiren 51 yaşındaki İbrahim Demirel, ağaçların bu yıl 2. kez meyve vermeye başladığını söyledi.

11.10.2014 18:19  Güncelleme: 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki 1 dekarlık arazisinde Etruska cinsi armut yetiştiren 51 yaşındaki İbrahim Demirel, ağaçların bu yıl ikinci kez meyve vermeye başladığını söyledi.

Turgutlu Ovası Yüksek Çıvgalı Mevkii'nde, üzerindeki yapraklarını dökmeden yeniden çiçeklenen armut ağaçları, meyve vermeye başladı. Etruska cinsi armut ağaçlarını 3 yıl önce diktiğini söyleyen yetiştirici İbrahim Demirel, "Bu yıla kadar normal zamanda çiçek açtılar ve Haziran ayında ürünlerini verdiler. Verdikleri ürünleri topladık ve Turgutlu haline götürerek değerlendirdik. Ancak ağaçlarımızın tekrar çiçek açması bizleri bile şaşırttı. İlk kez böyle bir olayla karşılaştım. Yeniden meyve vermeye başlayan armutlarımızı toplayarak hem satacağız, hem eşimize dostumuza ikram edeceğiz" dedi.

Bu tür olaylara ender rastlandığını belirten Ziraat Mühendisi Ali Tezcan, armut ağacının çiçeklenmesinde en büyük etkenin hava şartları olduğunu vurguladı. Havaların gündüz sıcak, geceleri ise serin geçtiğini ifade eden Tezcan, "Böylesi bir durum, bazı erik, elma ve armut ağaçlarının aldanıp çiçek açmasına sebep olur. Son yıllarda yaşanan küresel ısınmanın işaretlerinden biri de bunlardır. Armut ağacının tekrar çiçek açarak meyve vermesi aslında ağaç için iyi bir olay değildir. Gelecek tarım mevsiminde bu ağaçların veriminin düşmesine neden olur" diye konuştu.

lı - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turgutlu'da Etruska Armut Ağaçları 2. Meyvesini Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement