Arnavutluk?ta Muhalefet Partileri İki Milletvekili Serbest Kalana Kadar Meclisi Boykot Edecek - Son Dakika
Güncel

Arnavutluk?ta Muhalefet Partileri İki Milletvekili Serbest Kalana Kadar Meclisi Boykot Edecek

Arnavutluk?ta Muhalefet Partileri İki Milletvekili Serbest Kalana Kadar Meclisi Boykot Edecek

Arnavutluk'ta muhalefet partileri iki milletvekili serbest kalana kadar meclisi boykot edecek Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta'nın, kendilerine suikast düzenlemek için kiralık katil tuttuklarını iddia eden, milletvekilleri Mark Frroku ve Tom Doşi'nin gözaltına alınması muhalefetten tepki gördü.

27.03.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutluk'ta muhalefet partileri iki milletvekili serbest kalana kadar meclisi boykot edecek

Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta'nın, kendilerine suikast düzenlemek için kiralık katil tuttuklarını iddia eden, milletvekilleri Mark Frroku ve Tom Doşi'nin gözaltına alınması muhalefetten tepki gördü.

Hıristiyan Demokrat Mark Frroku ve Sosyalist Milletvekili Tom Doşi, Arnavutluk Meclis Başkanı Ilir Meta'nın kendilerine suikast düzenlemek için kiralık katil tuttuğunu iddia etmelerine rağmen bu iddialara bir türlü delil gösteremedikleri ve yalancı şahit ayarladıkları gerekçesiyle dün akşam tutuklandılar. Muhalefet milletvekilleri Mark Frroku ve Tom Doşi'nin dokunulmazlıklarının kaldırılması için dün Meclis genel kurulu toplantısında yapılan oylamada, iktidardaki milletvekillerinin 80 evet oyu ile iki milletvekilin dokunulmazlıkları kaldırıldı. Kararın ardından özel polis ekipleri Mark Frroku ve Tom Doşi'nin evlerine baskın düzenleyerek, iki milletvekilini gözaltına aldılar. Mark Frroku ve Tom Doşi'nin tutuklanması, muhalefet partileri tarafından sert bir dille kınandı. Muhalefet partileri tutuklanan iki milletvekili serbest bırakılıncaya kadar, genel kurul toplantılarını boykot edeceklerini ve protestolar düzenleyeceklerini bildirdiler. Tutuklanan milletvekilleri için 5 yıla kadar hapis isteniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arnavutluk?ta Muhalefet Partileri İki Milletvekili Serbest Kalana Kadar Meclisi Boykot Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement