Arpaçay'da Yaya Devriye Uygulaması Başladı - Son Dakika
Yerel

Arpaçay'da Yaya Devriye Uygulaması Başladı

Arpaçay\'da Yaya Devriye Uygulaması Başladı

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde havaların ısınmasıyla birlikte İlçe Emniyet Amirliği tarafından yaya polis ve trafik devriyesi uygulaması başlatıldı.

25.06.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde havaların ısınmasıyla birlikte İlçe Emniyet Amirliği tarafından yaya polis ve trafik devriyesi uygulaması başlatıldı.

Alışılmışın dışında araçlar kullanılmadan yapılan ve ilçe genelinde vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanan uygulama, havalar soğuyuncaya kadar devam edecek. Uygulama kapsamında Arpaçay Emniyet Amirliği'nde görevli polisler ilçede bulunan cadde ve sokaklarda araçlı devriyeden farklı olarak ikişerli gruplar halinde yaya olarak devriye atarak asayiş ve denetimi sağlıyor. Asayiş ve trafik denetimi yapan yaya ekipler aynı zamanda çeşitli broşürler dağıtarak vatandaşlara ve esnaflara bilgilendirmeler yapıyor.

Yaya devriye uygulaması polislere, vatandaşla daha yakından iletişim kurmada ve sokak suçları olarak adlandırılan gasp, yankesicilik, kapkaç ve hırsızlık gibi suçların önlenmesinde yerinde ve ivedilikle olay esnasında müdahale imkanı sağlıyor. Ayrıca olay olması halinde hemen devreye giren yaya devriyeler olayların büyümesini önlediği gibi kısa sürede de olaya karışanların yakalanmasında etkili oluyor.

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, yapılan bu çalışmalarda önceliğin sadece vatandaşların huzur ve güvenliğinin olduğunu hatırlatarak, yaya devriye uygulaması ve MOBESE kamera sistemi ile ilçede huzur ve asayişin büyük ölçüde sağlandığını ifade etti. Erdem, uygulamayla ilgili gerek vatandaş gerekse de esnaftan çok olumlu tepkiler aldıklarını ve uygulamanın havalar soğuyuncaya kadar süreceğini belirtti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arpaçay'da Yaya Devriye Uygulaması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement