Arslan'dan Sendikalara Çağrı - Son Dakika
Yerel

Arslan'dan Sendikalara Çağrı

Arslan\'dan Sendikalara Çağrı

Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, 24 Eylül 2014 Çarşamba günü greve gideceklerini açıklayan sendikalara çağrıda bulundu.

22.09.2014 12:33

Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, 24 Eylül 2014 Çarşamba günü greve gideceklerini açıklayan sendikalara çağrıda bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, öğretmenlerin vicdanlarıyla hareket etmesini istedi. Okulların yeni açıldığını hatırlatan Cevdet Arslan açıklamasını şöyle sürdürdü: "Öğretmenlerimiz vicdanlarıyla hareket edip bu greve itibar etmeyeceklerdir. Okullar yeni açılmış ve ikinci haftaya girdiğimiz bu haftada ilimize önce bin 79 kontenjan verilmiş, çabalarımız sonucu bin 680 öğretmen atanmış ve bu öğretmenlerimiz de bu hafta göreve başlayacaklardır. Öğretmen eksikliklerimizi ücretli öğretmenlerle gidermekteyiz. 380 yeni derslik, bu yıl eğitim öğretime açıldı. Araç gereç desteği yanında okullarımızın yenilenmesi eksikliklerinin giderilmesi için çabalarımız devam etmektedir."

"ÖĞRENCİLERİ EĞİTİMDEN MAHRUM BIRAKMAYIN"

Greve gitmenin hak gasbına yol açacağını dile getiren Arslan, "Okulların yeni açıldığı, öğretmenlerimizin yeni geldiği bu hafta greve gitmenin yanlış olduğunu düşünüyorum Sivil toplum örgütü olan sendikalar, toplum yararına olmayan bireylerin hak gasbına sebep olacak, öğrencilerimizi bir gün eğitimden mahrum bırakacak işlerden uzak durmaları gerekir" dedi.

"OKULLAR TOPLUMLARIN ORTAK MALIDIR"

Okul yakmalarına dikkat çeken ve sendikaları milletin menfaatlerine ve hassasiyetlerine duyarlı olmaya davet eden Arslan şu ifadelere yer verdi; "Sivil toplum örgütü olan sendikalar, kendi üyelerinin haklarını savunurken, üyelerine daha çok sosyal haklar kazandırmanın çabası yanında, milletin menfaatleri ve toplumun hassasiyetlerine duyarlı olmaları gerekir. Biz, okullarımız yakıldığı zaman sendikalar, okullar toplumun halkın ortak malıdır diyerek seslerini yükseltip okullara sahip çıkmalarını beklerdik. Sendikalar öğretmenlerin sosyal haklarının yanına hepimizin varlık sebebi olan öğrencileri merkeze yerleştirerek davranmalarını bekleriz. Eğitim sendikaları bizim paydaşlarımız olup üyelerinin bireysel rahatlıklarını düşünmenin yanında eğitime de pozitif katkılarını beklemekteyiz. Çocuklarımızın okula yeni ısındığı ilk günlerde grev yapmak çocuklarımızı bir gün öğretmensiz bırakmak doğru değildir. 180 gün eğitim öğretim yapıldığını düşünürsek, biz her günün önemini bilmemiz gerekir."

"HAK ARAMAK BAŞKASININ HAKKINA SAYGI DUYMAYI GEREKTİRİR"

Hak aramanın başkasını hakkına saygı duymayı gerektirdiğinin altını çizen Arslan şunları kaydetti; "Son yıllarda her alanda olduğu gibi eğitim alanında çok büyük değişim ve yenilikler oldu. Kalabalık öğrenci kitlesine sahip ülkemiz ve ilimizde eksikliler olabilir. Son yıllarda ülkemizdeki demokrasi alanında yapılan olumlu gelişmeler, hak aramanın başkasının hakkına saygı duymayı gerektirmektedir. Bazı yanlışlıklar veya eksikliler var olduğunu iddia edip öğrencilerimizin bir gününü gasp etmeden, yanlışlıkları dile getirmenin demokratik yolları da vardır. Eğitim sendikalarımızı bir daha düşünüp kararlarını gözden geçirmelerini bekliyorum. Öyle inanıyorum ki, öğretmenlerimiz vicdanlarının seslerini dinleyip öğrencilerimizi bir gün öğretmensiz bırakmayarak okullarına gidip sınıflarına gireceklerdir."

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) ile Türk Eğitim Sen, geçtiğimiz hafta birer açıklama yaparak 24 Eylül 2014 Çarşamba günü grev çağrısı yapmışlardı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arslan'dan Sendikalara Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement