Artan Döviz Kuru Kışlık Yakacakları da Vurdu - Son Dakika
Yerel

Artan Döviz Kuru Kışlık Yakacakları da Vurdu

Artan Döviz Kuru Kışlık Yakacakları da Vurdu

Artan döviz kuru nedeniyle Kilis’te kömür ve odun, geçen yıla oranla yüzde 30-50 oranında zamlı fiyatlarla satışa sunuluyor.

06.11.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artan döviz kuru nedeniyle Kilis'te kömür ve odun, geçen yıla oranla yüzde 30-50 oranında zamlı fiyatlarla satışa sunuluyor.

Kış aylarının yaklaşması ile vatandaşların kış hazırlıkları sürerken, kömür ve odun fiyatlarındaki artış vatandaşları üzdü. Kilis'te geçen yıla oranla kömür fiyatları, bu yıl yüzde 30-50 oranları arasında zamlı satışa sunuluyor. Kömürün tonu kalorisine göre 450 TL ile 650 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor.

Mahrukatçılar, bu yılki zamlı fiyatların döviz kurundaki artıştan kaynaklandığını ifade etti. Yakacak fiyatlarının yüksek olmasından yakınan Kilisliler ise, "Kömür ve odun fiyatlarındaki artış sıkıntılı bir kış geçirmemize neden olacak. Maddi durumu yerinde olan kişiler, odun ve kömürün tonu ne kadar olursa olsun alacak gücü olmuyor. Çok sayıda fakir kişiye de devlet tarafından kömür veriliyor. Kömürü bordrolu çalışanlar almakta zorlanıyorlar. Zaten dar gelirliye devletin kömür vermesi, zenginin de para sorunu olmaması nedeniyle yine olan bordrolu çalışanlara oluyor" diye konuştu. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Artan Döviz Kuru Kışlık Yakacakları da Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement