Artık Türkler Danimarkalılar İçin Noel Kutlaması Düzenliyor - Son Dakika
Güncel

Artık Türkler Danimarkalılar İçin Noel Kutlaması Düzenliyor

Artık Türkler Danimarkalılar İçin Noel Kutlaması Düzenliyor

Danimarka'daki Türkler düzenledikleri Noel kutlamalarına Danimarkalılar için Noel kutlaması düzenlemeye başladı.

16.12.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka'daki Türkler düzenledikleri Noel kutlamalarına Danimarkalılar için Noel kutlaması düzenlemeye başladı.

Çok sayıda Türk'ün yaşadığı İshoj şehrinde, aile fertleriyle birlikte market işleten Ramazan Kantin, düzenliği Nobel Kutlamasına bölgedeki çocuk yuvaları ve okulları davet etti. Kutlamanın öğleden önceki bölümüne yaklaşık 800 çocuk ve öğretmen katıldı. Belediye Başkanı Ole Björstrup, Belediye Meclisi Üyesi Bayram Yüksel'in de katıldığı Noel Kutlamasında, Noel baba çocuklara yiyecekler dağıttı, sohbet ederek fotoğraf çekildi. Çocuklara, 'Aeble skive' denilen lokmaya benzer top şeklinde yiyecek, pasta ve meyve suyu dağıtan Ramazan Kantin ve ailesi, büyüklere de Noel'e has sıcak içecek Juleglög ikram etti. Kutlamanın öğleden sonraki bölümüne yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Ramazan Kantin, yapılan masrafın değil, Türkiye ve Türklerin tanıtımı ile iki toplum arasındaki dostluğun önemli olduğunu söyledi. Ramazan Kantin'e eşi İsmihan, kızları Aysun, Eşe, Elif oğlu Ersan ve damadı Ramazan Topal da yardımcı oldu.

Ramazan Kantin, yaklaşık 12 yıldan bu yana düzenledikleri Noel kutlamasının çapını bu yıl büyüttüklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bu ülkede yaşadığımıza göre birbirimizin kültürünü de öğrenmemiz gerekir. Eskiden Danimarkalılar bizi Noel kutlamalarına davet ederlerdi, şimdi biz onları davet ediyoruz. Böylelikle hem ülkelerine ve topluma ne kadar uyum sağladığımızı gösteriyor hem de Türkler ve Türkiye'yi sevmelerini sağlıyoruz. Bizi tanıyan çok sayıda Danimarkalı Türkiye'ye gidiyor. Bu yıl Noel faaliyetimize yaklaşık 1400 kişiyi davet ettik."

Ramazan Kantin'in damadı, Ramazan Topal da düzenlenen faaliyetin Danimarkalılar tarafından çok takdir topladığını ve Danimarkalıların, Türkler tarafından Noel kutlaması düzenlenmesinden çok memnun kaldıklarını söyledi. Ramazan Topal, imkanı olan tüm Türkleri benzeri faaliyetler düzenlemeye davet etti. Belediye Meclisi üyesi Bayram Yüksel de Kantin ailesini kutladığını belirterek, Noel Kutlamasının iki toplumu birbirine daha da yaklaştırdığını söyledi.

Belediye Başkanı Ole Björstrup da, Türklerin Danimarkalılar için Noel kutlaması düzenlediklerini duyar duymaz davete 'Evet' dediğini belirterek, "Ramazan Kantin ve ailesi bu davranışları ile ülkemize ne kadar uyum sağladıklarını gösterdi. Çok güzel bir davranış ve güzel bir katılım. Umarım diğer Türkler de buradan bir şeyler öğrenir. Ne kadar çok ortak faaliyet düzenlenirse birbirimizi o kadar iyi tanırız" dedi.

Kutlamada çocuklarla ilgilenen Noel Baba bugüne kadar 25 kez Türkiye'ye gittiğini ve tatillerini artık Türkiye'de geçirdiğini belirterek, "Buradaki şahane insanlarla birlikte olmak çok güzel. Alanya'daki tüm dostlarıma selam gönderiyorum. Noel babanın o bölgeden geldiğini biliyorum" dedi. Noel Kutlaması yerel basın tarafından da ilgiyle takip edilirken, İshoj Televizyonu da Kantin ailesi fertleri ile röportajlar yapıp bol, bol görüntü aldı. - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artık Türkler Danimarkalılar İçin Noel Kutlaması Düzenliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement