Artinternational'ın Ilk Iki Günlük Satışı %60'ı Buldu! - Son Dakika
Güncel

Artinternational'ın Ilk Iki Günlük Satışı %60'ı Buldu!

25 Eylül'de VIP önizlemesiyle başlayan uluslararası çağdaş sanat fuarı ArtInternational, ikinci gününde ziyaretçi akınına uğradı.

09.10.2014 16:14

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarı 10 binden fazla kişi gezdi. Fuarın ilk iki günlük toplam satışı ise % 60'ı buldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen uluslararası çağdaş sanat fuarı ArtInternational'a sanatseverlerin ilgisi büyük oldu. 24 ülkeden 80 galeri ve 400'den fazla sanatçıyı İstanbul'da buluşturan fuarı ilk iki gününde 10.643 kişi gezdi.

Joan Miró'dan Andy Warhol'a, Banksy'den Anish Kapoor'a, Marina Abramovic'ten Ai Weiwei'e, modern ve çağdaş sanatın usta isimlerinin eserleri koleksiyonerlerin ilgisinden de kaçmadı ve fuarın ilk iki gününde galerilerin toplam satış rakamları % 60'ı buldu. Henüz ikinci yılında olmasına rağmen fuarın gördüğü bu ilgiden gurur duyduklarını söyleyen fuarın kurucu ortaklarından Yeşim Avunduk, "Bu, yapılan VIP çalışmasının ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Koleksiyonerlerin ilgisinin bununla doğru orantılı olarak yüksek olması ve memnuniyeti gerçekten de değerli" dedi.

Plensa'ya 235 bin Avro
Fuarın direktörü Dyala Nuseibeh, toplam bir rakam verebilmek için erken olduğunu ancak Paul Kasmin, Lelong, Lisson, Lehmann Maupin, Tina Kim/Kukje, Pearl Lam, Zilberman, Andersson Sandstrom, Edouard Malingue, Andipa, Tournabuoni gibi galerilerin yüksek satışlar elde ettiklerini belirtti.

4 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye'de sergi açan Taner Ceylan'ın galerisi Paul Kasmin, işlerin neredeyse tamamının satıldığını ve 50 bin ile 130 bin dolar arası bir rakama ulaşacaklarını söylerken, Andersson'dan Assa Kauppi imzalı "The Race is Over" adlı bronz heykel 95 bin Avro, Lelong Gallery'den Jaume Plensa'nın heykeli ise 235 bin Avro'ya alıcı buldu.

Karavil: "Dünya standartlarında bir fuar"

ArtInternational'ın organizasyonundan da katılımcıların ilgisinden de çok etkilendiğini söyleyen Lisson Gallery'den Nayrouz Tatanaki, "Çok farklı alanlardan gelen inanılmaz çeşitli koleksiyonerler var. Sanata gerçekten ilgi duyan ve sanatçının ne yansıtmak istediğini merak eden koleksiyonerler bunlar. Hemen ilk bir kaç saatte satış yaptık. Bu koleksiyonerlerin var olması İstanbul'da sanat piyasasının ne kadar güçlü olduğunun da göstergesi" darken, Pearl Lam de, İstanbul'un hareketli ortamından etkilendiklerini ve gelecek yıl da yeniden gelmek istediklerini söyledi. Koleksiyoner Ayşe Karavil ise ArtInternational hakkında şu yorumda bulundu: "Bayıldım! Bence ArtInternational dünya standartlarında bir fuar. Yüksek kalitesi ve şahane sanat eserleriyle çok etkileyici."

Yarın son gün!

ArtInternational, 28 Eylül Pazar günü 12:00'de açılacak ve 18:00'e kadar gezilebilecek. Tam 30 TL, Öğrenci 15 TL olarak satışa sunulan biletler biletix'ten ya da Haliç Kongre Merkezi'nde bulunan gişelerden alınabilir.

Fuarla ilgili ayrıntılı bilgi için www.artinternational14.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Artinternational'ın Ilk Iki Günlük Satışı %60'ı Buldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement