Arts And Culture Tarihi Aydınlatıyor - Son Dakika
Teknoloji

Arts And Culture Tarihi Aydınlatıyor

Arts And Culture Tarihi Aydınlatıyor

Google yine muhteşem bir uygulamaya adım attı.

20.07.2016 10:08

Google yine muhteşem bir uygulamaya adım attı. Sanat severleri kendine kilitleyeceği Arts and Culture uygulamasını kullanıma sundu.

Önce Google Maps uygulamasına daha sonra sanat eserlerinin yer aldığı bu uygulamaya Street View özelliğini getiren Google insanları daha fazla bilgilendirme konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Heykel, müzik, tarihi yerler ve daha birçok sanata ve kültüre ait olan yapıların ve eserlerin bulunacağı bu uygulamasını kullanıcılara sunan Google yaptığı yeni proje ile pek çok kişinin sanat ve kültür tarihi hakkında bilgi edinmesini kolay hale getirecek.

Bir süredir uygulamanın ihtiyacı olan gerekli altyapı ve veri tabanı çalışmalarını yürüten Google Arts & Culture adını verdiği uygulamasını kullanıcılara sundu. Uygulama bizlere  tarihi yerlerden önemli sanat eserlerine kadar birçok şeye erişim imkanı sağlıyor.

Sanat eserlerini ve tarihi mekanları gözlemlemek için Gigapixel camera sistemini devreye sokan Google, bu eserlerin ve yerlerin detaylı bir biçimde incelenmesini sağlamıştı. Kullanıma sunulan Arts and Culture uygulaması da Gigapixel kamera teknolojisinden elde edilen verileri kullanarak oluşturuldu ve kullanıcılara sunuldu. Uygulama da yer alan bir diğer özellik ise kullanıcıların uygulamaya yeni yerler ekleyebilmesi. Bu sayede insanlar her gün binlerce içeriği inceleyip fikir sahibi olma imkanına erişecekler.

Arts and Culture Ne Gibi Gelişmeler Yaratır?

Arts and Culture uygulaması sayesinde artık daha bilinçli ve bilgili insanlar olacak. Gördükleri yerleri veya sanat eserlerini arkadaş çevrelerinde veya iş çevresinde kendilerinden emin bir şekilde karşı tarafa aktarabilecek.

Gezdiğiniz yerde karşılaştığınız bir eser hakkında bilgi almak isterseniz tek yapmanız gereken uygulamaya giriş yaparak kamerayı açmanız. Eğer Gigapixel kamera veri tabanı içerisinde bu esere ait yer alıyorsa bu bilgileri size sunacak.

Uygulama, bölgedeki müzeler, tarihi yerler hakkında hem lokasyon bilgisini hem de yerlerin açılış ve kapanış saatleriyle ilgili bilgileri barındırmakta. Yani sanat ve tarih sever bir kişinin derdine büyük bir derman bulacağı uygulama sonunda Google tarafından geliştirilmiş durumda. Google Arts & Culture uygulamasını ve platformlarından ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Berkay Eke/

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Arts And Culture Tarihi Aydınlatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement