Aselsan'ın Milli Uydu Projesinde Üstlendiği Rol ve Çözümler Neler? - Son Dakika
Ekonomi

Aselsan'ın Milli Uydu Projesinde Üstlendiği Rol ve Çözümler Neler?

Aselsan Uzay Teknolojileri Grup Başkanı Şenol Uzun, Aselsan'ın milli uydu projesi kapsamında sunduğu çözümleri Wise TV'ye anlattı.

10.01.2016 02:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aselsan Uzay Teknolojileri Grup Başkanı Şenol Uzun, Aselsan'ın milli uydu projesi kapsamında sunduğu çözümleri Wise TV'ye anlattı.

Aselsan olarak milli uydu projesinde özellikle haberleşme altyapısını uyduya kazandırmak için yer aldıklarını söyleyen  Uzun: "Dünyaya senkron çalışan uydularda ilk haberleşme uydusu olan TÜRKSAT-6A projesi ile milli uydu yapmak üzere yola çıktı. Biz Aselsan olarak bu uydu projesinde almış olduğumuz rol asıl görevi olan haberleşme altyapısını uyduya kazandırmak. Bu kapsamda Aselsan olarak görev yüklerinin tamamının Aselsan olarak hem tasarımını hem de gerçekleştirmesini yapacağız. 2019 yılının sonunda tamamlanması hedefleniyor projenin. Bunun dışında sadece görev yükü düzeyinde değil, alt ekipman düzeyinde de Aselsan olarak ekipmanları hem tasarlamak hem de üretmek üzere yola çıktık. Bu kapsamda Aselsan'da yaklaşık 100 kişilik bir ekip çalışıyor ve bu yakın dönem içerisinde oldukça hızlı bir şekilde artacak" dedi.

Aselsan\'ın Milli Uydu Projesinde Üstlendiği Rol ve Çözümler Neler?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Aselsan'ın Milli Uydu Projesinde Üstlendiği Rol ve Çözümler Neler? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement