Aşık Veysel Kartal'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Aşık Veysel Kartal'da Anıldı

Aşık Veysel Kartal\'da Anıldı

Halk ozanı Aşık Veysel vefatının 42’inci yıl dönümünde Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen konserle anıldı.

21.03.2015 23:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halk ozanı Aşık Veysel vefatının 42'inci yıl dönümünde Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen konserle anıldı. Gecede konuşan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, "Aşık Veysel büyük bir ozan. Gözleri görmemesine rağmen sözleri yüreğinden döküldüğü için daha fazla anlamlı. Bugün görenler, ama onun yüreğinin hissettiğini hissetmeyen bir toplumdayız" dedi.

Kartal Belediyesi dünyayı gönül gözüyle yorumlayan halk ozanı Aşık Veysel için vefatının 42'inci yıl dönümünde anma konseri düzenledi. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede Gazeteci Yazar Tayfun Talipoğlu ve Arif Kabadayı halk ozanı Aşık Veysel'in sevilen eserlerini Kartallılar için seslendirdi. Konsere yoğun ilgi gösteren Kartallılar Aşık Veysel türkülerine hep birlikte eşlik etti.

"AŞIK VEYSEL BÜYÜK OZAN"

Aşık Veysel ülkenin yetiştirdiği en büyük ozanlardan olduğunu belirten Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, "Bu gece onu Kartal Belediyesi olarak anıyoruz. Düzenlenen etkinliğimize halkımız yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanımı Altınok Öz, gerek Kartal'ın değerleri gerek ülkemizin değerlerini yaşatılması ve sahiplenilmesini adına Kültür Müdürlüğümüz tarafından programlar yapılmasının istiyor" dedi.

Ülkenin değerlerinin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için böyle etkinliklerinin önemli olduğunu sözlerine ekleyen Gürer, "Aşık Veysel büyük bir ozan. Gözleri görmemesine rağmen sözleri yüreğinden döküldüğü için daha fazla anlamlı. Bugün görenler ama onun yüreğinin hissettiğini hissetmeyen bir toplumdayız. Onun için Aşık Veysel gibi değerlerin Kartal Belediyesi olarak anmaya devam edeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki biz değerlerimize sahip çıktığımız kadar, onları yaşattığımız kadar yeni kuşaklar da onlardan etkilenecek" şeklinde konuştu.

Program sonrası Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer tarafından Tayfun Talipoğlu'na ve Arif Kabadayı'ya çiçek takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşık Veysel Kartal'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement