Aşıklar Aydın'da Aşık Ömer İçin Atıştı - Son Dakika
Yerel

Aşıklar Aydın'da Aşık Ömer İçin Atıştı

Aşıklar Aydın\'da Aşık Ömer İçin Atıştı

Aydın Aşıklar ve Ozanlar Derneği'nin 5.Aydınlı Aşık Ömer'i Anma ve Aşıklar Şöleni'ne katılan aşıklar, söz ve sazlarıyla göz doldurdu.
Aydın Aşıklar ve Ozanlar Derneği tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Aydınlı aşık Ömer'i Ama Şöleni Aydın,...

22.11.2013 09:39

Aydın Aşıklar ve Ozanlar Derneği'nin 5. Aydınlı Aşık Ömer'i Anma ve Aşıklar Şöleni'ne katılan aşıklar, söz ve sazlarıyla göz doldurdu.

Aydın Aşıklar ve Ozanlar Derneği tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Aydınlı aşık Ömer'i Ama Şöleni Aydın, İzmir, Kars ve Ağrı'dan gelen aşıkların katılımıyla Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Tiyatro Salonu'nda gerçekleşti. Geceye TBMM Amiri ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Aydın Aşıklar ve Ozanlar Derneği Başkanı Muhsin Özer, Kars Murat Çobanoğlu Aşıkları Koruma Derneği Başkanı Mahmut Karataş, aşıklar Celal Bulut, Ayhan Aslan, Ensar İpekoğlu, Budak Gemiş ve Süleyman İncedal ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

5. Aydınlı Aşık Ömer'i Anma ve Aşıklar Şöleni'nin açılışında konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, "Milletimiz varoluşundan bugüne, tarihi süreç içerisinde pek çok coğrafyada yaşamış ve buna bağlı olarak pek çok kültür, inanç sistemi ve medeniyetle tanışmış ve etkileşim içinde olmuştur. Bu nedenle Orta Asya'dan çıkıştan itibaren günümüze kadar değişen ve gelişen bir edebiyata sahip olmuştur. Aşıklık geleneği sözlü edebiyatımızın önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Aşık edebiyatı, Türk kültüründeki ozan-baksı geleneğinin Anadolu'da 15. Yüzyıldan sonra devam eden uzantısıdır. Bu gelenek çağlar süren tecrübelerden geçerek şekillenmiş, geleneğe dayalı yapısı, kuralları ve icra şekli olan bir gelenektir. Aşık Edebiyatı ürünleri, insanımızın sanat beğenisini ve hayat felsefesini ortaya koyar. Aşıklık geleneği eserleri, halkın ortak düşüncelerini, hayata bakış tarzını dile getirmesi yönü ile kültürümüzün yaşatılması ve korunmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bugün sözlü edebiyatımızın bir bölümü olan Aşıklık geleneği eserlerimizi, günümüz değerli aşıklarının ağzından hep beraber dinleyeceğiz. Bu konuda Kültür Turizm Bakanlığı maddi desteğiyle gerçekleştirilen bu programı hazırlayan Aydın Aşıklar ve Ozanlar Derneği Başkanı Muhsin Özen'i ve dernek yönetim kurulunu ve diğer üyelerini, aşıklarımızı yetiştiren ustaları ve kendilerini her geçen gün geliştiren günümüz aşıklarını yürekten teşekkür ve tebrik ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından aşıklar Celal Bulut, Ayhan Aslan, Ensar İpekoğlu, Budak Gemiş ve Süleyman İncedal saz ve sözdeki hünerlerini sergiledi. Kıyasıya atışan aşıkların saz ve sözdeki performansı büyük beğeni topladı. Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka ve Aydın Aşıklar ve Ozanlar Derneği Başkanı Muhsin Özer, şölenin sonunda konuk aşıkları plaketle onurlandırdı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşıklar Aydın'da Aşık Ömer İçin Atıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement