Asimder'den Tuzluca Kalaça Köyü Derneği'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Asimder'den Tuzluca Kalaça Köyü Derneği'ne Ziyaret

Asimder\'den Tuzluca Kalaça Köyü Derneği\'ne Ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul’da merkezi bulunan Iğdır Tuzluca İlçesi Kalaça Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Tuncay ve üyeleri ziyaret ettiler.

05.11.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul'da merkezi bulunan Iğdır Tuzluca İlçesi Kalaça Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Tuncay ve üyeleri ziyaret ettiler.

Ziyaret esnasında üyelerle sohbet eden ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır'daki evlerini ve tarlalarını ekonomik sorunlardan dolayı terk edip İstanbul'a gelip yerleşen hemşihrilerinin bir dernek çatısı altında toplaşmalarının memnun edici bir gelişme olduğunu söyledi. Gülbey, "Özellikle gurbette yaşayan hemşihrelerimizin düğün, cenaze ve diğer yaşadıkları olaylarda yalnız kalmamaları ve geldiği şehrin kültürünü buralarda doğup büyüyen yeni nesillere taşıyıp ve öğretmek için bu tür derneklerin kurulması önem arz etmektedir. Bu derneğin kuruluşunda ve bugüne kadar ayakta tutan hemşehrilerime şahsım ve ASİMDER adına teşekkür ederim" dedi.

Tuzluca Kalaça Kültür ve Dayanışma Başkanı Zekariya Tuncay ise, "Yapmış olduğunuz bu ziyaret bizleri onurlandırmıştır. Derneğimiz kültürel ve dayanışma üzerine faaliyetler yürütmektedir. Her dernek gibi bizlerde kendi gönüllü üyelerimiz sayesinde ayakta durmaktayız. İstanbul'a göç eden köylülerimizi milli ve dini bayramlarımızda bir araya toparlama ve büyük şehirde yaşanan çeşitli sıkıntıları elbirliği ile aşmak adına dernek kurma ihtiyacı duyuldu. ASİMDER'in İstanbul'daki faaliyetlerine de her platformda destek oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Ziyaretin ardından ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Tuzluca İlçesi Kalaça Köyü Kültürü ve Dayanışma Derneği Başkanı Zekariya Tuncay'a Türkiye- Azerbaycan ve derneğin masa bayrakları ile Ermeni meselelerini içeren çeşitli tarih kitapları hediye etti. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asimder'den Tuzluca Kalaça Köyü Derneği'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement