Aşiret Düğününde Dolarlar Havaya Uçuştu - Son Dakika
Güncel

Aşiret Düğününde Dolarlar Havaya Uçuştu

Aşiret Düğününde Dolarlar Havaya Uçuştu

Mardin’de Hate aşiretine mensup Tutaşı ailesi muhteşem bir düğünle oğulları Zeynel Tutaşı’nı öğretmen Seval Abakay ile evlendirdi.

01.10.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de Hate aşiretine mensup Tutaşı ailesi muhteşem bir düğünle oğulları Zeynel Tutaşı'nı öğretmen Seval Abakay ile evlendirdi. Düğünde dolarlar havada uçuştu.

Ünlü sanatçı İzzet Yıldızhan'ın sahne aldığı düğünde geline altın kemer ile madalyonlu altın taç takılırken, halay çekenlerin üzerine adeta dolar yağdı. Hate aşiretine mensup Mardin Sanayi ve Ticaret Odası eski Başkanı Hüseyin Tutaşı'nın oğlu Zeynel Tutaşı ile Daşi aşiretine mensup Mardin eski İl Sağlık Müdürü olan Dr. Celal Abakay'ın öğretmen olan kızı Seval Abakay, yaşamlarını muhteşem bir düğünle birleştirdi. Özel bir organizasyon şirketi tarafından süslenip hazırlanan düğün salonunda gerçekleşen düğüne yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Ünlü sanatçı İzzet Yıldızhan'ın sahne aldığı düğüne yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda davetli katıldı. Düğün salonuna havai fişek gösterileri eşliğinde giren gelin ile damadı coşkulu gençler karşıladı. El ele tutuşarak alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde salona giren genç çift, ilk danslarını konfeti yağmuru altında gerçekleştirdi. Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir'in kıydığı nikahta, şahitler ve misafirler huzurunda "Evet" diyen Seval ile Zeynel'in mutlu anlarına, ses ve ışık gösterileri de eşlik etti.

Düğün pastasını birlikte kesip, yöreye özgü müzikler eşliğinde karşılıklı olarak çiftetelli oynayan gelin Seval ile damat Zeynel'i oyun pistinde davetliler de yalnız bırakmadı.

YILDIZHAN'A ÖZEL İŞLEMELİ ALTIN TESPİH

Çetin Tutaşı'nın yakın aile dostu ve arkadaşı olarak ekibi ile birlikte İstanbul'dan düğüne özel olarak gelip sahne alan ünlü sanatçı İzzet Yıldızhan sevilen şarkılarını seslendirdi. Düğün boyunca üç kez kıyafet değiştiren Yıldızhan'a damadın amcası Çetin Tutaşı, özel işlemeli altın tespih hediye etti.

105 YAŞINDA TORUNUYLA HALAY ÇEKTİ

İzzet Yıldızhan'ın şarkıları eşliğinde oluşturulan halay halkaları arasındaki yerini alarak torununun düğününde oynayan Hate aşiretinin lideri 105 yaşındaki Hacı Cemil Tutaşı, torunu olan damat Zeynel Tutaşı ile müstakbel gelini Seval Tutaşı Abakay ile oynadığı oyun davetlilerin ilgi odağı oldu. Hacı Cemil Tutaşı ile birlikte halay çeken ünlü sanatçı Yıldızhan ile diğer davetlilerin üzerine damadın babası ve amcası tarafından adeta dolar yağdı.

GELİNE ALTIN KEMER VE MADALYONLU ALTIN TAÇ

Düğün hediyesi olarak gelini Seval Tutaşı Abakay'a altın kemer ile madalyonlu altın taç takan damadın babası Hüseyyin Tutaşı, mutlu günlerinde yanlarında olan ve düğüne katılan misafirlerle tek tek ilgilenip, teşekkür etti.

Gecenin geç saatlerine kadar süren düğünde Kürtçe, Arapça ve Türkçe şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlenen misafirler, unutulmaz bir düğün yaşadıklarını belirterek, her iki gence mutlu yuvalarında iki cihan saadeti diledi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aşiret Düğününde Dolarlar Havaya Uçuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement