Aşırı Sıcak Hava Üzüm Bağlarında "Stres" Yapıyor - Son Dakika
Yerel

Aşırı Sıcak Hava Üzüm Bağlarında "Stres" Yapıyor

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, gündüz ve gece sıcaklık farkının yüksek olmasının bağlarda "stres"e yol açtığını, bunun sonucunda silkinti (tane dökülmesi) hastalığının görüldüğünü söyledi.

31.07.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, gündüz ve gece sıcaklık farkının yüksek olmasının bağlarda "stres"e yol açtığını, bunun sonucunda silkinti (tane dökülmesi) hastalığının görüldüğünü söyledi.

Okur, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde görülen aşırı sıcakların üzüm bağlarını olumsuz etkilemeye başladığını belirtti.

Sultaniye üzüm hasadının yaklaştığı bugünlerde gündüz ve gece arasındaki sıcaklık farkının çok yüksek olmasının rekolte açısından endişe yarattığını ifade eden Okur, şunları söyledi:

"İlçemizde yetişen bağlarda silkinti hastalığı görülmeye başladı. 15 Ağustos'ta hasadına başlanacak olan Sultaniye üzümler son günlerde 40 dereceyi bulan hava sıcaklığı bağlarda strese yol açarak silkinti hastalığı meydana geldi. Bu durum ürünü olumsuz yönde etkileyecek. Şu an bağlar en tehlikeli dönemini geçiriyor. Önceki aylarda don ve doludan zarar gören bağlar bu kez de hava sıcaklığının yüksekliğiyle stres yaşayıp silkinti hastalığına yakalandı. Bu şartlarda görünen o ki, geçen yıla oranla rekolte çok daha düşük olacak."

Okur, bağlarda verim kaybına yol açabilecek hastalıkların önüne geçilmesi için gerekli ilaçlamaların yapılması tavsiye etti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aşırı Sıcak Hava Üzüm Bağlarında 'Stres' Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement