Aşırı Sıcaklarda Su Tüketimine Dikkat Edilmeli - Son Dakika
Sağlık

Aşırı Sıcaklarda Su Tüketimine Dikkat Edilmeli

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, aşırı sıcaklarda, susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2 ile 2,5 litre su tüketilmesi gerektiğini bildirdi.

22.06.2016 09:16

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, aşırı sıcaklarda, susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2 ile 2,5 litre su tüketilmesi gerektiğini bildirdi.

Cerit, yaptığı yazılı açıklamada, günün en sıcak saatleri olan 10.00 ile 16.00 saatlerinde mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtti.

Güneşten korunulması gerektiğini ifade eden Cerit, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler tercih edilmeli; geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapka giyilmeli ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Bebek, çocuk, engelliler ve hayvanlar kapalı ve park etmiş araçlarda kesinlikle bırakılmamalıdır. Araçların iç ısıları, klima olsa dahi park edildikten çok kısa süre sonra yükselmektedir. Araç terk edilirken herkesin dışarı çıktığından emin olunmalıdır.Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınmalı, bunun mümkün olmadığı durumlarda ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı veya silinmelidir. Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2 ile 2,5 litre su tüketilmelidir."

Cerit, yağlı besinlerin ve yağda kızartmaların tüketiminden kaçınmak gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Aşırı Sıcaklarda Su Tüketimine Dikkat Edilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement