Aşkın Engel Tanımadığını Anlatan Oyun Aliağa'da Sahnelendi - Son Dakika
Güncel

Aşkın Engel Tanımadığını Anlatan Oyun Aliağa'da Sahnelendi

Aşkın Engel Tanımadığını Anlatan Oyun Aliağa\'da Sahnelendi

Doğuştan görme engelli bir adamın dünyaya olan bakışını anlatan 'Kelebekler Özgürdür' adlı oyun Aliağa'da sahnelendi.

01.07.2015 13:35  Güncelleme: 13:36

Dünyayı, hiç görmemiş bir adamın gözünden yansıtan oyun, seyircisini kendi engelleri ve önyargılarıyla yüzleştirdi.

BAZEN TRAJEDİ BAZEN MİZAH

Hayata karanlık bir perdeden bakan bir insanın düşünce, duygu ve hislerini, insanların ona olan bakış açısını, ikilemleri ve her şeye rağmen hayatın yaşamaya değer olduğunu kimi zaman manidar kimi zamanda sert bir tavırla ortaya koyan oyunda verilmek istenen mesaj, bazen trajik bazen de mizah üzerinden aktarıldı.

İZLEYİCİYE DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

Oyunun başrol oyuncusu Kerem Kobanbay'ın gitar eşliğinde söylediği 'İnsanlar olmasa da kelebekler özgürdür' şarkısı izleyiciye duygu dolu anlar yaşattı.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Murat Sarı'nın yönetmenliğinde 2 perde olarak sahnelenen oyunda muhteşem bir performans sergileyen deneyimli oyuncular, Aliağalı tiyatro severler tarafından ayakta alkışlandı.

Gecenin sonunda sahneye gelen Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özkurt, oyuncuları tek tek tebrik etti ve usta oyuncu Bedia Ener'e gecenin anısına Kyme antik kentine ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabak hediye etti.

GÖRMEYENLERİN DE GÖRENLER KADAR YAŞAMAYA HAKKI VAR

Oyun sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada; oyunu izlemeye gelen Aliağalı tiyatro severlere teşekkür eden usta oyuncu Bedia Ener, sahneye koydukları oyunun sıradan bir oyun olmadığını belirterek, şöyle dedi: "Oyunumuzda çok güzel bir mesaj var. Biz bu oyunu engelliler haftasında gözleri görmeyenler için oynamıştık. Oyun o zaman da çok beğenilmişti. Oyunda, görmeyenlerin de görenler kadar yaşamaya hakkı olduğu mesajını vermeye çalıştık."

ENER: ALİAĞA'YA GELMEK BENİ MUTLU EDİYOR

Aliağa'ya ikinci kez geldiğini sözlerine ekleyen Ener, "Daha önce 'Mutfak Cadıları' oyunu ile gelmiştim. Aliağa'ya gelmek beni çok mutlu ediyor. Bu sene burada mükemmel bir organizasyon yapılıyor. Ayrıca Aliağa'da harikulade bir seyirci kitlesi var. Aliağa'da 30 günde 28 tiyatro etkinliğinin yapılması tiyatro için çok güzel bir oluşum. Tiyatro açısından çok önemli bir girişim. Böyle bir organizasyondan davet aldığımızda koşa koşa geliyoruz" diyerek sanata ve sanatçıya verdiği önemden ötürü Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a teşekkür etti

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aşkın Engel Tanımadığını Anlatan Oyun Aliağa'da Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement