Aso 1. Osb Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Aso 1. Osb Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Açıklaması

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, Merkez Bankasının faiz oranlarını 0,25 puan indirmesinin beklentileri karşılamadığını belirtti.

25.02.2015 10:51

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, Merkez Bankasının faiz oranlarını 0,25 puan indirmesinin beklentileri karşılamadığını belirtti.

Kaya, yazılı açıklamasında, faizdeki indirimi olumlu bulduklarını ancak yatırımın ve üretimin devam etmesi için faizlerin daha aşağıda olması gerektiğini ifade etti.

Merkez Bankasından daha cesur faiz indirimi beklediklerini belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Sanayicilerin ödediği faiz yapılacak üretimi, ihracatı, sağlanacak istihdamın önünde en büyük engeldir. Politika faizindeki 0,25 baz puanlık indirim, istihdam ve büyümeyi destekleyici oranda değildir. Avrupalı sanayicilere bugün avro bazında yüzde1,5, yüzde 2 ile kredi kullandırılırken biz burada yüzde 8-9 ile kullandırılmaya zorlanıyoruz.

Biz bu ülkenin sanayicileri olarak sadece elimizi değil bedenimizi taşın altına koyduk. Merkez Bankası parmağını taşın altına koymuyor. Ekonomiyi sadece faiz, kur, enflasyon gibi para politika araçları ile yönetmesin. Reel sektöre yani sanayiye, üretime, istihdama destek olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aso 1. Osb Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement