Ata Sporu Güreş"Te Seçim Öncesi Adaylar Polemiği !.. - Son Dakika
Güncel

Ata Sporu Güreş"Te Seçim Öncesi Adaylar Polemiği !..

"Ata Sporu Güreş"te seçim öncesi adaylar polemiği !..Enis Erdem: "Bize öğretilen kamu ahlakı ve siyasi ahlakın gereği olarak adaylığımdan çekildim"ERCAN ATA-ANKARA/DHATürkiye Güreş Federasyonu mevcut başkanı Musa Aydın, seçimlere 1 ay kala siyasi büyüklerden icazet almadan aday olmayacağını...

13.11.2016 11:49

"Ata Sporu Güreş"te seçim öncesi adaylar polemiği !..

Enis Erdem: "Bize öğretilen kamu ahlakı ve siyasi ahlakın gereği olarak adaylığımdan çekildim"

ERCAN ATA-ANKARA/DHA

Türkiye Güreş Federasyonu mevcut başkanı Musa Aydın, seçimlere 1 ay kala siyasi büyüklerden icazet almadan aday olmayacağını yapmış olduğu olimpik değerlendirme toplantısı sonrası açıklamıştı.

Bu süreçte mevcut yönetimde bulunan Enis Erdem başkanlığa aday oldu ve çalışmalarına başladı. Başkanlık için hiçbir çalışma yapmayan Musa Aydın, Bakan ve diğer siyasilerin tekrar desteğini aldığını belirterek başkanlık için gerekli olan evrakları Enis Erdem ile birlikte federasyona yatırdı ve resmen aday oldu.

Bu süreç yaşanırken Cumhurbaşkanlığı kabulünde düzenlenen resepsiyonda sporcular, başkanımızdan memnunuz söylemleri seçim sürecinin seyrini değiştirdi. Musa Aydın başbakan, spor bakanı ve diğer siyasilerden destek aldığını belirterek çalışmalarına devam etti.

Camiada kim çekilecek polemiği başladı

Seçime iki gün kala Enis Erdem'in çekileceği ve Musa Aydın'ın tek aday olarak genel kurula gideceği dedikoduları gerçek oldu ve Erdem adaylıktan çekildi. Süreçte önce spor bakanı Musa Aydın'a Enis Erdemi destekleyeceklerini ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiği Aydın tarafından belirtildi. Siyasilerin ve Asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya'nın da desteğini alan Erdem çalışmalarına devam etti. Musa Aydın ise spor bakanı ve kendi yönetimindekilerle vedalaşarak Bursa'ya dönmüştü. Enis Erdem ise tek başına çalışmalarına devam etti. Yaşanan süreçte birden değişti. Sporcuların Cumhurbaşkanına başkanımızdan memnunuz demeleri seçimin sürecini başkan adayları açısından değiştirdi. Musa Aydın geri çağrıldı ve aday ol denildi. Enis Erdem'e ise sen çekil dendi ve Erdem Otele gelerek vedalaştı. Siyasi desteğini arkasına alan Enis Erdem'e yine siyasiler çekil dedi ve Musa Aydına çekil diyen siyasiler, sen tekrar aday ol diyerek Aydın'ın tek aday olarak güreş federasyonu başkanlığına aday göstererek seçime girmesi sağlanmış oldu.

Enis Erdem ise yaptığı yazılı açıklamada," Aday olduğumuz Türkiye güreş federasyonu başkanlığı seçimlerinden, bize öğretilen kamu ahlakı ve siyasi ahlakın gereği olarak adaylığımdan çekildiğimi kamu oyuna duyurur. Çıkmış olduğumuz bu yolda bize destek olan dostlarıma, kulüplerimize, delegelerimize, yöneticilerimize ve güreş ailemize sonsuz teşekkürlerimi sunar, Türk sporu ve güreşi için hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ata Sporu Güreş'Te Seçim Öncesi Adaylar Polemiği !.. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement