Atakum'da Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Atakum'da Ramazan Etkinlikleri

Atakum\'da Ramazan Etkinlikleri

Ramazan ayı boyunca çeşitli etkinliklerin düzenleneceği Yalı Kafe’de özellikle çocuklara yönelik bir program hazırladıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Ramazan’da ilçemizde çocuklar, çocukluklarını yaşayacak” dedi.

17.06.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayı boyunca çeşitli etkinliklerin düzenleneceği Yalı Kafe'de özellikle çocuklara yönelik bir program hazırladıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Ramazan'da ilçemizde çocuklar, çocukluklarını yaşayacak" dedi.

Atakum Belediyesi tarafından Ramazan ayına özel kapsamlı bir etkinlik takvimi oluşturuldu. Bu takvim kapsamında her akşam iftar vaktinde ve iftar sonrasında Yalı Kafe'de gerçekleştirilecek etkinlikler ile Ramazan'ın manevi duygusuna yakışır bir program hazırladıklarını belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, özellikle çocuklara yönelik etkinliklere ağırlık verdiklerini kaydetti.

Yalı Kafe'de gerçekleştirilecek etkinlikler çerçevesinde Ramazan Sokağı kurulacağını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Yarışmalar, dinletiler, sema gösterileri, tiyatrolar, çocuk programları eşliğinde unutulmaz Ramazan akşamları yaşayacağız. Etkinliklerimizi düzenleyeceğimiz Yalı Kafe'yi bu kapsamda tarihi motiflerle süsledik. Eski Ramazan aylarını özleyenler için nostalji niteliğinde olacak bu etkinliklere tüm halkımız davetlidir" şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLAR ÇOCUKLUĞUNU YAŞAYACAK'

Ramazan etkinliklerinde özellikle çocuklara yönelik bir etkinlik programı hazırladıklarını kaydeden Başkan Taşçı, "Çocuklarımız Ramazan'ın heyecanını yaşasın, o manevi duyguyu hissetsin ve paylaşmanın önemine dikkat etsin diye etkinliklerimizde çocuklara yönelik etkinliklere ağırlık verdik. Tiyatro gösterileri, yarışmalar başta olmak üzere çocuklarımızın keyif alacağı programlar hazırladık. Bilgisayar oyunlarından başka oyun bilmeyen minik yavrularımız, yaşıtlarıyla birlikte nostaljik çocuk oyunları oynayacak. Yani çocuklar, çocukluğunu yaşayacak. Çocuklarımızın coşkuyla yaşayacağı, tekrarını bekleyecekleri ve özleyecekleri bir atmosfer oluşturmak için bütün imkanlarımızı seferber ettik" diye konuştu.

Yalı Kafe'de gerçekleşecek etkinliklerin yanı sıra mahallelerde iftar buluşmaları yapacaklarına dikkat çeken Başkan Taşçı, "Ramazan demek paylaşmak demektir. Aynı sofralarda buluşmak, lokmayı paylaşarak oruç açmak demektir. Bu düşünceden hareketle mahallelerimizde iftar sofraları kuracağız. Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde kurulacak sofralarımızda halkımızla bir araya geleceğiz. Atakum İlçesine yakışır bir Ramazan Ayını hep birlikte yaşayacağız" açıklamasında bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atakum'da Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement