Atatürk Ayakta Alkışlandı - Son Dakika
Güncel

Atatürk Ayakta Alkışlandı

Atatürk Ayakta Alkışlandı

Otuz kişilik geniş bir oyuncu kadrosu ile sahnelediği oyunda aynı zamanda Atatürk karakterini de canlandıran Abdülkadir Katra, programa katılan Çanakkale Valisi sayın Hamza Erkal'ın, birçok millet vekilinin, il protokolünün ve tüm izleyicilerin büyük beğenisini aldı.

15.08.2016 08:30  Güncelleme: 08:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nın düzenlediği, 10 Ağustos Anafartalar Zaferi programında sahnelenen ve Abdülkadir Katra'nın yazıp yönettiği "Atatürk Anafartalar Kahramanı" adlı tiyatro oyununu gözyaşları içinde izleyen yaklaşık bin kişi, oyunu dakikalarca ayakta alkışladı.

Kırk beş dakika süren oyunda, adeta Anafartalar Zaferi'ne saydam bir pencere açan Katra, tüm izleyicilere; 1915 yılında Birinci Dünya Savaşının en kanlı muharebelerinden biri olan Conkbayırı – Arıburnu muharebelerini birebir yaşatmayı başardı. Atatürk'ün Anafartalar Grup Komutanı olarak, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi ve zaferin mimarı olduğunun vurgulandığı tiyatro oyununda, Mustafa Kemal Paşa'nın dehasal savaş taktikleri, led ekran aracılığı ile animasyon olarak da yansıtılarak, izleyicilerin tarihsel akışta yolculuk yapmaları sağlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Atatürk Ayakta Alkışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement