Atatürk Havalimanı'nda Pist Bakıma Alındı, Uçuşlar Normal - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'nda Pist Bakıma Alındı, Uçuşlar Normal

Atatürk Havalimanı\'nda Pist Bakıma Alındı, Uçuşlar Normal

Florya yönündeki 17-35 sağ pisti bozulma ve aşınmaların giderilmesi için 70 günlüğüne kapatıldı.

08.04.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Florya yönündeki 17-35 sağ pisti bozulma ve aşınmaların giderilmesi için 70 günlüğüne kapatıldı. Sağ pistin yanında bulunan 17-35 sol pisti kalkışlar için kullanılıyor. Ataköy-Florya istikametinde olan 05-23 numaralı piste de inişler gerçekleştiriliyor. DHMİ yetkilileri inşaatın hava trafiğine herhangi bir şekilde olumsuz olarak yansımayacağını bildirdi.

Bu arada kapatılmadan önce havayolu şirketlerinin mağdur olmaması için yetkililerin, tüm önlemleri aldığı ifade edildi. Pistin kapalı olması da pilotlara bir NOTAM ile bildirildi. NOTAM olarak adlandırılan havacıları bilgilendirme notunda, inşaat çalışmaları nedeniyle pistin 6 Nisan-17 Haziran arasında kapalı olacağı bilgisi verildi. Pistin kapalı olduğu tarihler arasında Atatürk Havalimanı'nda iniş ve kalkışlar yine Sefaköy-Florya yönündeki 17-35 sol ve Ataköy-Florya yönündeki 05-23 pistinden yapılacak.

Türkiye'nin sivil havacılığının yükünü taşıyan Atatürk Havalimanı'nda, pist ve apron bölgeleri zaman zaman kapatılarak bakım ve onarımları yapılıyor. - Istanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'nda Pist Bakıma Alındı, Uçuşlar Normal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement