Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü Kastamonu'da Sona Erdi - Son Dakika
Kültür Sanat

Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü Kastamonu'da Sona Erdi

İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü kapsamında düzenlenen ve 4 gün süren Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü Kastamonu'da sona erdi.

12.06.2014 21:14  Güncelleme: 08:43

İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü kapsamında düzenlenen ve 4 gün süren ve yaklaşık 100 kilometre süren "Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü" Kastamonu'da sona erdi.

Yurdun çeşitli yerlerinden birçok vatandaşın katıldığı yürüyüşçüler, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın başta olmak üzere, protokol üyeleri tarafından Kışla Parkı önünde karşılandı.

Karşılamanın ardından, yürüyüşçüler ellerindeki Türk bayraklarıyla, vatan ve bayrak lehine sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Vali Günaydın, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü"nün 9 yıl önce başlatıldığını söyledi.

Yürüyüşe katılmak için 9 Haziran'da ülkenin dört bir yanından gelen misafirleri İnebolu'dan uğurlayarak Kastamonu'ya yola çıkarttıklarını anımsatan Günaydın, şöyle konuştu:

"Bu 4 gün boyunca geçtikleri yoldan Kurtuluş Savaşı sırasında atalarımızın dedelerimizin ne kadar büyük zorluklarla Anadolu'nun ihtiyacı olan cephaneliği taşıdıklarına bizzat şahit oldular. Yürüyüşe katkı veren, destek veren herkese içten teşekkür ediyorum. Yürüyen herkesin ayaklarına sağlık. Kastamonu Valiliği'nce 9 yıl önce başlatılan yürüyüşü, ilerleyen yıllarda anlamına uygun olarak daha güçlü bir katılımla kutlamak istiyoruz."

Yürüyüşe katılan vatandaşlardan Sara Mitrani ise etkinliğe katılmak için İstanbul'dan geldiğini belirterek, bu yıl 8. defa yürüyüşe iştirak ettiğini dile getirdi.

"Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşünü kaçırmak istemedim" diyen Mitrani, "Yaşadığım sürecede bu yolu yürümeyi arzu ediyorum, çok duygu yüklü. Onların o yaşadığı anı ve o zamanları anlayabilmek için yürümek gerekiyor" diye konuştu.

Öte yandan, İstiklal yolu boyunca yürüyüşçülerle kente geldiği öğrenilen bir köpeğin, yürüyüşün son durağı Cumhuriyet Meydanı'ndaki uyku hali kameralara yansıdı. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü Kastamonu'da Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement