Atık Pil Toplama Yarışmasında Mamak'ta Dört Okul Derece Aldı - Son Dakika
Yerel

Atık Pil Toplama Yarışmasında Mamak'ta Dört Okul Derece Aldı

Atık Pil Toplama Yarışmasında Mamak\'ta Dört Okul Derece Aldı

Geri dönüşüm çalışmalarıyla büyük ses getiren Mamak Belediyesinin dönüşüm faaliyetleri meyvelerini vermeye devam ediyor.

14.06.2015 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geri dönüşüm çalışmalarıyla büyük ses getiren Mamak Belediyesinin dönüşüm faaliyetleri meyvelerini vermeye devam ediyor. Kısa adı TAP olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin geleneksel olarak düzenlediği atık pil toplama yarışmasında Mamak'tan dört okul dereceye girdi. Ankara genelinde 10 okulun ödüle layık görüldüğü yarışmada, Mamak'tan dört okul ödül almaya hak kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Yarışmada dereceye giren Mamaklı okullar Mart ve Nisan ayı içerisinde iki ton atık pil topladı. Dereceye giren okulların ödülleri Mamak Ali Kuşçu İlkokulunda düzenlenen bir törenle verildi. Ödül törenine Mamak Belediyesi Başkanvekili Faruk Gültekin, Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Orhan, TAP Ankara Temsilcisi Abdullah Ömür, dereceye giren okul müdürleri katıldı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Geri dönüşüm bilincini genç kuşaklara aktaran Mamak Belediyesi hem tonlarca atığı toplayarak ekonomiye kazandırıyor hem de çevre için son derece zararlı olan atık pilleri topluyor. Zabıta müdürlüğü bünyesinde yürüttüğümüz çalışmalarla yıl boyunca Mamak'ta bulunan okullarda bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz ve görüyoruz ki bu çalışmalar meyvesini veriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

MAMAK'TA DERECEYE GİREN OKULLAR

Atık pil toplama yarışmasında dereceye giren Mamaklı okullar: Ali Kuşçu İlkokulu, Ulu Önder İlkokulu, Büyükelçi Nazım Belger İlkokulu, Piri Reis İlkokulu. Dereceye giren okullara satranç seti takımı, masa tenisi takımı, spor seti takımı hediye edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atık Pil Toplama Yarışmasında Mamak'ta Dört Okul Derece Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement