Atık Toplama Merkezinin Emekçi Kadınları - Son Dakika
Güncel

Atık Toplama Merkezinin Emekçi Kadınları

Atık Toplama Merkezinin Emekçi Kadınları

Beylikdüzü Belediyesi'nin atık ayrıştırma merkezi'nde görevli 12 kadın işçi her gün tonlarca çöpü ayrıştırırken işlerini sevdiklerini söyledi.

02.07.2016 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Belediyesi'nin atık ayrıştırma merkezi'nde görevli 12 kadın işçi her gün tonlarca çöpü ayrıştırırken işlerini sevdiklerini söyledi.

Atık ayrıştırma merkezinde 40'ın üzerinde  işçi çalışırken, burada 12 kadın işçi de istihdam ediliyor. Kadın işçilerden 34 yaşındaki Neriman Ağlar, 3 çocuğu bulunduğunu belirtirken saat 07.00'de kalktıklarını ve 08.00'de gelen servise binerek çöp ayrıştırma tesisine geldiklerini anlattı. Ağlar, diğer kadınlarla teknik ayrıştırma bölümünde çalıştıklarını anlatırken şöyle dedi:

"Önümüzdeki banttan akıp giden çöplerden kimimiz karton, kimimiz pet şişeleri, kimimiz plastik veya cam şişeleri alıyor. Buradaki ortam, çevremiz çok güzel. Hiçbir sıkıntı yok bizim için. Bildiğimiz işi yapıyoruz. Ben bu işi çocukluğumdan beri yapıyorum. İşin içindeyim. Çok fazla yemek artığı geliyor. Zorlanıyoruz o zaman. Yemek artıkları her şeye bulaşıyor. Zorlandığımız çöpler, hastane artıkları. İçinde birçok iğne var. Bize iğne batmışlığı var. Dikkatli olmaya çalışıyoruz. İşe girdikten sonra evde çöplerimizi ayrıştırmaya başladık. Herkesin bu konuda dikkatli olmaları gerekir. Yaptığım işin öneminin farkındayım. İşimi severek işimi yapıyorum."

Beylikdüzü Belediyesi'ndeki ayrıştırma tesisine günde getirilen 30 tona yakın çöpten yüzde 35'inin çöp olarak ayrılıp berteraf edildiği, atık kağıt, karton, plastik, cam ve pet şişeler gibi atıklardan oluşan yüzde 65'lik bölümün ise, çöplerin arasından alınarak geri dönüşüm tesislerine verildiği ifade edildi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atık Toplama Merkezinin Emekçi Kadınları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement