Atıklardan Oyuncak Yaptılar - Son Dakika
Yerel

Atıklardan Oyuncak Yaptılar

Ankara'da Akşemsettin İlkokulundaki çocuklar, oyuncaklarını evlerindeki atık malzemelerden kendileri yaptı.

23.05.2015 12:20

Ankara'da Akşemsettin İlkokulundaki çocuklar, oyuncaklarını evlerindeki atık malzemelerden kendileri yaptı.

Dikmen İlker Cadde'sindeki ilkokulda öğretmen İlkin Cihan, çocukların serbest zamanda oynadıkları oyuncakları dışarıdan satın almalarını istemedi.

Cihan, bunun yerine öğrencilerden, oyuncaklarını evlerindeki atık malzemelerden kendilerinin yapmasını istedi. Çocuklar da evlerindeki karton kutu, kağıt, pet şişe gibi atıklardan velileri ve öğretmenlerinin yardımıyla oyuncaklar yaptı.

"Üretici olsunlar istedik"

Cihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerden bazılarının ailesinin maddi durumunun iyi olmadığını, bu nedenle çocukların serbest zamanlarında oynadıkları oyuncakları dışarıdan satın almalarını istemediklerini söyledi.

Bunun yerine çocukları evlerinde kullanılan atıklardan oyuncak yapmaya teşvik ettiklerini belirten Cihan, "Çocuklarımızın sadece tüketici olmalarını istemiyoruz. Üreterek, kendi ayaklarının üstünde durmayı öğrensinler istiyoruz. Tüketen değil üreten bir nesil yetişsin istiyoruz. Çocuklarımız kendi yaptıkları oyuncakların değerini biliyor, kırıp atmıyorlar. Bu oyuncaklarla daha güzel oynuyorlar" diye konuştu.

Okul Müdürü Metin Algül de eskiden özellikle kırsal kesimde çocukların kendi oyuncaklarını kendilerinin yaptığını ancak günümüzde bu imkanın kalmadığını belirtti.

Algül, "Öğretmenimiz evde kullanılıp atılan malzemelerden oyuncak yapılması için çalışma başlattı. Velilerle temasa geçtik. Çocuklarımız atık malzemelerden kendi oyuncaklarını yaptılar. Böylece hem üretmeyi öğrendiler hem de el becerileri arttı. Çocuklarımız üretmenin mutluluğunu yaşadı. Kendi yaptıkları oyuncaklarla oynarlarken daha da mutlu oldular" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atıklardan Oyuncak Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement