Atıl Bir İlkokul Binasında Açtıkları Kurs, Hastalıklarına Şifa Oldu - Son Dakika
Güncel

Atıl Bir İlkokul Binasında Açtıkları Kurs, Hastalıklarına Şifa Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sergi salonundan genel görüntü Nilgün Bakkal'ın konuşması Kursiyer Gülsüm Kavun'un konuşması Kursiyer Ayşe Erat'ın konuşması Bilecik'te emekli akademisyen ve usta öğretici Nilgün Bakkal tarafından, kullanılmayan bir ilkokul binasında üretilen el işi ürünleri sanatseverlerle buluşturuldu.

13.02.2016 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sergi salonundan genel görüntü

Nilgün Bakkal'ın konuşması

Kursiyer Gülsüm Kavun'un konuşması

Kursiyer Ayşe Erat'ın konuşması Bilecik'te emekli akademisyen ve usta öğretici Nilgün Bakkal tarafından, kullanılmayan bir ilkokul binasında üretilen el işi ürünleri sanatseverlerle buluşturuldu.

Merkeze bağlı Küplü köyünde, 15 kursiyer tarafından ahşap boyama ve sabun kursunda üretilen ürünler Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergiledi.

Bakkal, ekim ayında atıl duran ilkokul binasının muhtarlıkla iletişime geçmeleri sonucunda, kendilerine tahsis edilip çalışmalara başladıklarını söyledi.

Gençlerin kurmuş olduğu Küplü Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nin kendilerine destek verdiğini anlatan Bakkal, "En küçük kursiyerimiz 5 yaşında, en yaşlımız ise 60 yaşında. Kursiyerlerimiz arasında MS hastası, şeker hastaları, bel fıtığı, yatar durumda olan ve bu boyamalar sayesinde kendine gelmiştir" dedi.

Kursiyer Gülsüm Kavun ise kursa katıldığı için mutluluğunu dile getirerek, "Kendi rahatsızlığım vardı. Rahatsızlığım böyle çaba sarfederek, birşeylerim düzene girmeye başladı. Oğlumun askerliği olunca baya bir stresliydim ve stresimi bunlarla attım. Evdeki eskilerimi boyuyorum birşeyler çıkarmaya gayret ediyoruz." diye konuştu.

Bir diğer kursiyer Ayşe EratMS hastası olduğunu belirterek " Yaklaşık 5,5 senedir günlerim iğne vurularak geçiyordu. Arkadaşlar kursa katılmışlardı bende kursa katılarak onlarla beraber boyamaya başladım. Hem moralim düzeldi, hem yürümem düzeldi. Daha iyi oldum. Moralim düzgün olduğu için çok şükür iyiye gidiyorum" ifadelerini kulladı.

Serginin 15 Şubat tarihine kadar açık kalacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atıl Bir İlkokul Binasında Açtıkları Kurs, Hastalıklarına Şifa Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement