Atlama Kulelerindeki Çökme - Son Dakika
Yerel

Atlama Kulelerindeki Çökme

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar: "Tamiratı yeni yapılmıştı pistin.

15.07.2014 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, Erzurum'daki atlama kulelerinin pistlerinde meydana gelen çökmeye ilişkin, "Tamiratı yeni yapılmıştı pistin. Bir sorun yoktu, hatta törenle atlama yapılmıştı orada. Son dönemde yoğun yağmur yağdığını ve bundan dolayı bazı hareketler olduğu söyleniyordu ama bu boyuta geleceği düşünülememişti. Atlamalar güvenlik sebebinden dolayı durduruldu" dedi.

Yarar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçüğe ilişkin yoğun yağmurdan dolayı toprak kayması yönünde ön bilgi olduğunu belirterek, "Tamiratı yeni yapılmıştı pistin. Bir sorun yoktu, hatta törenle atlama yapılmıştı orada. Son dönemde yoğun yağmur yağdığı ve bundan dolayı bazı hareketler olduğu söyleniyordu ama bu boyuta geleceği düşünülememişti. Tabii şu anda atlama yapılmıyor ve atlamalar durduruldu güvenlik sebebinden dolayı" diye konuştu.

Yapan firmanın 15 yıl garanti süresi olduğunun altını çizen Yarar, "Garanti kapsamında yapan müteahhit firma çağrılmıştır göreve. Tabii vilayetimizin sorumluluğunda olduğu için vilayetin bunu çok yakından takip ettiğini biliyorum. Sayın valimiz de konuya çok ilgili ve birinci derecede müdahil durumda. Konunun uzmanları tarafından daha etraflı bir inceleme yapılacak ve bu inceleme neticesinde tekrardan bunu yapan firmanın tamiratı yapma da temin edilecek" ifadelerini kullandı.

"Seyirci bölümünde de çatlak var"

Yarar, "Seyirci bölümünde de bir çatlak var ama esas atlama pistlerinin enine bir çatlak gözüküyor ve büyük bir kayma gözüküyor. Netice itibarıyla dört sene önce yapılmış olduğundan dolayı böyle bir şey olmaması beklenir. 'İmalat aşamasındaki bir hatadan mı kaynaklandığı, yoksa bir öngörülemeyen zemin etüt neticesinde yanlış malzeme kullanımı mı, yoksa öngörülemeyen tepedeki hareketten mi kaynaklandı', bunlar inceleme sonunda sizlere aktarılacak" dedi.

Kulelerde hiçbir sorun gözükmediğini ancak kulelerden atlanılan değil de inilen yerin bir bölümünde çatlak olduğunu vurgulayan Yarar, Kayakla Atlama Milli Takımı'nın kampına ilişkin, şöyle konuştu:

"Ağustos ayında bir yurt dışı kampımız olacaktı. Bizim çalışma programımızı şu aşamada aksatmıyor. Zaten üç hafta burada çalışıp, daha sonra yurt dışında bir kamp yapacaktık. O kampı belki bir hafta erkene çekeceğiz ama şu aşamada atlanabilir halde değil. Tahmin ediyorum etraflı bir rapordan sonra bir, bir buçuk aylık bir tamirat süresi olacaktır, diye düşünüyorum." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atlama Kulelerindeki Çökme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement