Atletizm Pisti Bakıma Alındı - Son Dakika
Yerel

Atletizm Pisti Bakıma Alındı

Atletizm Pisti Bakıma Alındı

Geçlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki atletizm pisti yapımından 10 yıl sonra bakıma alındı.

27.05.2016 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki atletizm pisti yapımından 10 yıl sonra bakıma alındı.

İnönü Üniversitesi karşında yer alan ve 2006 yılında hizmete açılan pistin tartan zemini kabarınca antrenman yapılamaz hale gelmişti. Yeni yapılan çalışmalarla birlikte tüm atletizm müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek düzeye gelecek pist, aynı zamanda yeni bir tribüne de kavuşacak.

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, 10 yıl önce hizmete giren pistin yapım hataları nedeniyle zamanla yıprandığını ve zeminde yarılmaların yaşandığını söyledi. Tartan pistin kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Fındıklı, "Pistte yama ve diğer düzenlemelerle uğraştık ancak bu şekilde gitmediğini gördük. Bu kapsamda pistin eski drenaj kanallarıyla birlikte sökülüp yenilenmesi gerektiğine kara vermiştik ve konuyu genel müdürlüğümüze ilettik" şeklinde konuştu.

Onarım işinin yaklaşık 1,5 milyon TL'ye mal olacağını belirten Fındıklı, "Sıfır asfalt serildi ve öncesinde drenaj kanalları yenilendi. Tartan pist serildikten sonra şimdi de boyası yapılıyor. Bu konuda çok donanımlı bir firma ile anlaştık" dedi. Şuan da tartan pistin dökülmesi işi yapıldığını aktaran Fındıklı, zemin ile ilgili bakım çalışmalarının da sürdüğünü belitti. Yenilenen tesiste atletizm ile alakalı tüm branşların müsabakalar yapılabileceğini ifade eden Fındıklı, "Pistin kuzey batı bölümünde kapalı tenis kortu var, oraya atletizm pistimizin 2 bin kişilik tribünü yapılacak. Tribün altında soyunma odaları ve duşlar olacak. Hem tenis kortu hem de atletizm pisti bu alandan faydalanmış olacak" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atletizm Pisti Bakıma Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement