ATM Cihazına Yerleştirilen Düzeneği Güvenlik Uzmanı Ortaya Çıkardı - Son Dakika
Dünya

ATM Cihazına Yerleştirilen Düzeneği Güvenlik Uzmanı Ortaya Çıkardı

ATM'lere yerleştirilen düzeneklerle yapılan kart hırsızlıklarına karşı nasıl korunabilirsiniz? İnternete düşen bir video, hırsızlık yöntemlerinin ne kadar basit ama sinsi olduğunu gösteriyor.

27.06.2016 12:01  Güncelleme: 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ATM'lere yerleştirilen düzenekler ile yapılan kredi kartı hırsızlıklarına karşı bankalar ve güvenlik şirketleri türlü yöntemler geliştirmeye çalışsa da hem ülkemizde hem de dünyada ATM üzerinden kredi kartı hırsızlıkları devam ediyor.

GİZLİ KART KOPYALAYICILAR NASIL FARK EDİLİR?

YouTube'a eklenen yeni bir video, Avusturya'nın başkenti Viyana'da çekilmiş. Şehrin merkezindeki bir ATM'ye eklenen düzeneği ortaya çıkaran güvenlik araştırmacısı Ben Tedesco, kart kopyalacı cihazın nasıl fark edilebileceğini de aktarıyor.

NELERDEN ŞÜPHELENMELİYİZ?

Videoyu izlediğinizde ATM'nin kredi kartı giriş bölümüne eklenen cihazın aslında nasıl basit bir tuzak olduğuna şaşıracaksınız. Güvenliğiniz için şüphelenmeniz gereken nokta ise dışa doğru kart modülü olan ATM'lerde kart modülünün çevresine bir göz atmak. Gerçekten ATM'nin bir parçası mı yoksa sonradan takıldığına dair izler bulunuyor mu? Bunu kontrol ettikten sonra modülü yerinden çıkartmak için güçlü bir şekilde oynatmaya çalışabilirsiniz. Eğer modül sağlam ve yerinden kıpırdamıyorsa o modülün üzerinde kart kopyalayıcı yoktur. Aksi durumda videoda olduğu gibi kopyalayıcıyı çıkarmanız oldukça basit.

ATM Cihazına Yerleştirilen Düzeneği Güvenlik Uzmanı Ortaya Çıkardı

Son Dakika Dünya ATM Cihazına Yerleştirilen Düzeneği Güvenlik Uzmanı Ortaya Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement