Avrupa'da Genç Mezunlara Yeni Fırsatlar - Son Dakika
Yerel

Avrupa'da Genç Mezunlara Yeni Fırsatlar

Avrupa\'da Genç Mezunlara Yeni Fırsatlar

Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenler, meslek lisesi mezunu ve katılımcılarından oluşan 38 kişilik bir grup, Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı olan 'Leonardo Da Vinci' Projesi kapsamında 1 ay süreyle Fransa’yı ve proje kapsamındaki okul ve fabrikaları ziyaret etti.

23.07.2014 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenler, meslek lisesi mezunu ve katılımcılarından oluşan 38 kişilik bir grup, Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı olan 'Leonardo da Vinci' Projesi kapsamında 1 ay süreyle Fransa'yı ve proje kapsamındaki okul ve fabrikaları ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlerde Türkiye'nin ve Fransa'daki okulların fiziki yapıları, öğretim, yöntem ve teknikleri, okul kültürleri açısından kıyaslanması imkanı bulundu. Fransa'nın Oyonnax bölgesinde bulunan Lumiere Koleji, Lycee Arbez Carme Meslek Lisesi ziyaret edildi.Plastik fabrikaları ve işletmeler gezilerek, uygulamalarda bulunuldu. Okulun eğitim programı Fransız basınında geniş yankı buldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan, projeyle ilgili olarak, "Katılımcılarımızın ilk defa yurt dışına çıkmış olmaları hatta ilk kez uçağa biniyor olmaları bile onlar için büyük bir heyecandı. Meslek Liselerinde ve fabrikalarda yapılan çalışmaları büyük bir ilgi ve dikkatle incelediler. Projemizin asıl uygulama alanı olan staj faaliyetlerini gerçekleştirmenin yanında Fransa'nın önemli tarihi ve turistik yerlerini de gezen katılımcılarımız, başta Paris, Lyon, Cenevre, Annecy olmak üzere bir çok alanda gezi yapma imkanını da kazanmışlardır" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupa'da Genç Mezunlara Yeni Fırsatlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement