Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika
Güncel

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, "Medya ve Sığınmacı Krizi: Makedonya Cumhuriyeti'nde unutulanları kim ve neden unuttu?

27.05.2016 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, "Medya ve Sığınmacı Krizi: Makedonya Cumhuriyeti'nde unutulanları kim ve neden unuttu?" konulu panel düzenlendi.

Açık Toplum Vakfı (Open Society Foundation) tarafından düzenlenen panele, gazeteci Muhamed Zekiri ile Svetlana Antic Jovcevska, Helsinki Komitesi Temsilcisi Urania Pirovska'nın yanı sıra ülkede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Zekiri, burada yaptığı konuşmada, panelin, sığınmacı kriziyle ilgili ülke medyasının çalışmalarını incelemek için düzenlendiğini ifade ederek, "Sığınmacı krizinde medya, bir yandan ülkede alınan güvenlik önlemlerini yansıtmış diğer yandan sığınmacıların gerçek sıkıntılarıyla ilgilenmemiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Helsinki Komitesi Temsilcisi Pirovska da ülke medyasının doğru bilgilendirme noktasında "başarısız" olduğunu söyleyerek, sığınmacıların din ve ırklarından dolayı damgalandığını savundu.

Sığınmacılarla ilgili anısını anlatan Pirovska, "Suriyeli bir aileyle Gevgeli'de lokantaya girmek istediğim sırada, işletme sahibi sığınmacıların girmesine izin vermediğini söyledi. Bu bağlamda, Makedonya'daki hiçbir medya yabancı düşmanlığı hakkında bilgilendirme yapmadı." dedi.

Pirovska, bazı medya kuruluşlarının "ateşe benzin attıklarını" iddia ederek, sığınmacılar hakkında konuşulan tecavüz suçlusu ve Avrupa ile Hristiyanlığı işgal ettikleri gibi olumsuz söylemlere şahit olduğunu kaydetti.

Jovcevksa ise sahadaki muhabir eksikliğinin bilgi akışını etkilediğini belirterek, "Başkent Üsküp'teki ulusal kanalların, Kumanova'daki olayları düzenli takip edebilecek muhabiri yoktu. Üsküp'teki bir muhabirin de sınırda çekim yapabilmek için her gün polise başvuruda bulunması düşünülemez." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement