Avrupa Konseyi'nden Azerbaycan'a Kınama - Son Dakika
Güncel

Avrupa Konseyi'nden Azerbaycan'a Kınama

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Komitesi, Azerbaycan'ın önde gelen insan hakları savunucusu Resul Caferov'un 6,5 yıl hapis cezasına çarptırılmasını kınadı.

21.04.2015 15:20

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Komitesi, Azerbaycan'ın önde gelen insan hakları savunucusu Resul Caferov'un 6,5 yıl hapis cezasına çarptırılmasını kınadı.

Komiteden yapılan yazılı açıklamada, Caferov'a verilen cezanın ağırlığından "derin üzüntü duyulduğu" bildirildi.

Caferov'un AKPM'nin faaliyetlerine sıkça katılan tanıdık bir isim olduğu belirtilen açıklamada, insan hakları savunucusunun ülkesinde yaptığı çalışmalara atıfta bulunuldu.

Caferov'un, "vergi kaçakçılığı, görevi suiistimal ve sivil toplum kuruluşunun yönetiminde yasa dışı ticari faaliyetlerde bulunmak" suçlarından mahkum olduğu hatırlatılan açıklamada, uluslararası gözlemcilerin duruşmalar sırasında, "savunma hakkının ihlal edildiği ve adil bir yargılama olmadığı" yolunda görüş bildirdiği kaydedildi.

Komitenin açıklamasında, isnat edilen suçlar ile verilen cezanın orantılı olmadığı belirtilerek, mahkumiyetin Caferov'un siyasi faaliyetlerine ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğine yönelik "siyasi gözdağı" olarak görüldüğü ifade edildi.

Caferov, 16 Nisan'da 6,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa Konseyi'nden Azerbaycan'a Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement