Avrupa Merkez Bankası'ndan Yunanistan Desteğine Devam Kararı - Son Dakika
Dünya

Avrupa Merkez Bankası'ndan Yunanistan Desteğine Devam Kararı

Avrupa Merkez Bankası\'ndan Yunanistan Desteğine Devam Kararı

Avrupa Merkez Bankası, Yunan bankalarına verdiği ’Acil Likidite’ desteğinin mevcut sistemde devam ettirilmesine karar verildiğini açıkladı.

28.06.2015 16:58

Avrupa Merkez Bankası, Yunan bankalarına verdiği 'Acil Likidite' desteğinin mevcut sistemde devam ettirilmesine karar verildiğini açıkladı.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Cuma günü uluslararası alacaklılarına karşı referanduma götüreceklerini duyurmasının ardından Euro Bölgesi maliye bakanları da Yunanistan'ın 30 Haziran'da ödemesi gereken borç için ek süre talebini reddetmişti. Bu gelişmelerin ardından, Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi, Yunan bankalarına nakit akışının devam edip etmeyeceğini görüşmek üzere bugün bir oturum düzenledi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi tarafından toplantının ardından yapılan açıklamada, Yunan bankalara Acil Likidite desteğinin mevcut sistemde devam ettirileceğini bildirerek, "Avrupa Merkez Bankası, Yunan bankaları ile yakından çalışmaya devam edecektir" dedi.

Avrupa Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, "Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi, Euro Bölgesi üye devletleri bakanlarının, Euro Bölgesi ekonomisinin dayanıklılığının geliştirilmesi konusunda gerekli tüm önlemlerin alınmasına gösterdikleri bağlılığını memnuniyetle karşıladı ve Ekonomik ve Parasal Birlik'i güçlendirmek için kararlı adımlar atmaya hazırız. Yunan yetkililer tarafından alınan referandum ve AB'nin Yunanistan için uyum programının vadesinin uzatılmaması kararının ardından Yönetim Konseyi, finansal istikrarın sürdürülebilmesi için Yunan bankaları ile yakın bir şekilde çalışmaya devam edecek. Mevcut koşullar göz önüne alındığında, Yönetim Konseyi, Yunan bankalarına Acil Likidite desteği karşılığında tavan fiyatın korunmasına karar vermiştir" denildi. Açıklamada, Yönetim Konseyi'nin kararını tekrar incelemeye hazır olduğu vurgulanarak, merkez bankasının mali piyasalardaki durumu ve Euro Bölgesi'ndeki para politikası tutumu için olası tavsiyeleri gözlemlediği kaydedildi.

Yunan Bankası Müdürü Yannis Stournaras ise açıklamasında, "Euro sistemin bir parçası olan Yunan Bankası, bu zor şartlarda Yunan vatandaşları için finansal istikrarın korumak adına gerekli tüm önlemleri alacaktır" ifadelerini kullandı. - FRANKFURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Avrupa Merkez Bankası'ndan Yunanistan Desteğine Devam Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement