Avrupa Ülkelerinden Gelen Erasmus Öğrencilerine "Oryantasyon Programı" - Son Dakika
Yerel

Avrupa Ülkelerinden Gelen Erasmus Öğrencilerine "Oryantasyon Programı"

Avrupa Ülkelerinden Gelen Erasmus Öğrencilerine "Oryantasyon Programı"

Geçtiğimiz güz yarıyılına göre Avrupa ülkelerinden Akdeniz Üniversitesi’ne gelen öğrenci sayısı yaklaşık yüzde 142 oranında arttı.

09.09.2014 14:45

Geçtiğimiz güz yarıyılına göre Avrupa ülkelerinden Akdeniz Üniversitesi'ne gelen öğrenci sayısı yaklaşık yüzde 142 oranında arttı.

Erasmus programı kapsamında Akdeniz Üniversitesi'ne gelen öğrenci sayısının her yıl arttığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof Dr. Burhan Özkan, Erasmus öğrenim ve staj hareketliliği programı kapsamında gelen-giden öğrenci hareketliliği sayıları arasında denge sağlanması için gerekli adımların atıldığını aktardı. Prof. Dr. Özkan, bu amaçla 2014-2015 eğitim öğretim yılı için yabancı dilde açılan ders sayısının arttırıldığını ve öğretim üyelerinin yabancı dilde ders açabilme kriterlerinin genişletildiğini dile getirdi.

Akdeniz Üniversitesi'ne gelen öğrencilere her yıl oryantasyon programı düzenlendiğini, bu bağlamda onları dokümanlarından, sosyal Erasmus boyutundan ve Türk kültüründen haberdar ettiklerini aktaran Prof. Dr. Özkan, "Üniversitemize gelen öğrencilerin motivasyon ve enerjisini sağlamak için her yıl onlara 'Hoş geldin' yemeği düzenliyoruz. Bu yıl da, 08 Eylül 2014 Pazartesi günü 'Oryantasyon Programı' ve 'Hoş geldin Yemeği' düzenlendi" dedi. Prof. Dr. Burhan Özkan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erasmus Programı ile geçen yıl tek dönemde gelen öğrenci sayımız 35 idi. Bu yıl bu sayı 86'ya çıktı. Bunun en önemli nedeni Üniversitemizde yabancı dilde ders açabilecek öğretim elemanlarının desteklenmesi ve yabancı dilde açılacak derslerin kataloğunun oluşturulmasıdır. Ayrıca, Uluslararası İlişkiler Ofisi olarak haber bülteni hazırlanması ve eğitim fuarlarına katılım gibi yapmış olduğumuz tanıtım faaliyetlerinin de bu gelişmede büyük katkısı olduğuna inanıyoruz."

Prof. Dr. Özkan, Uluslararası İlişkiler Ofisi'nin yeniden yapılanması ile bu alanda çalışmalarını hızlandırdıklarını belirterek, bahar döneminde de yine aynı sayı kadar öğrenci beklediklerini söyledi. "Bu durumda Erasmus programı ile yurt dışına gönderdiğimiz öğrenci sayısı kadar, yurtdışından gelen öğrencilere ev sahipliği yapmaya başlıyoruz" diyen Prof.Dr.Özkan, "Bu denge, Erasmus programı öğrenci hareketliliği için çok arzu edilen bir durum. Akdeniz Üniversitesi olarak bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupa Ülkelerinden Gelen Erasmus Öğrencilerine 'Oryantasyon Programı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement