Avrupa Zonguldakspor'dan Dev Turnuva - Son Dakika
Güncel

Avrupa Zonguldakspor'dan Dev Turnuva

Almanya'da 2011 yılında kurulan ve amatör lig olan Kreisliga'da mücadele eden Avrupa Zonguldakspor, Alman külübü SU Wacker 81 ile dev bir futbol turnuvası düzenledi.

14.06.2015 12:18  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temel ELCİVAN, Recklingenhausen-DHA

Almanya'da 2011 yılında kurulan ve amatör lig olan Kreisliga'da mücadele eden Avrupa Zonguldakspor, Alman külübü SU Wacker 81 ile dev bir futbol turnuvası düzenledi. Recklinghausen şehrinde bulunan Eintracht Stadı'nda gerçekleştirilen futbol turnuvasına, aralarında Alman takımlarında yer aldığı 18 takım katıldı. 4 grup halinde yapılan müsabakalarda takımlar, 5 oyuncu ve bir kaleci ile mücadele etti. 12 dakika oynanan maçlarda takımlar kıyasıyla mücadele ederken, finalde NRW Allstars'u 2-1 yenen Post United turnuvanın şampiyonu oldu. Avrupa Zonguldakspor ise, turnuvayı 5. sırada tamamladı.

Oldukça çekişmeli geçen turnuvayı bir dönem Schalke04 ve Süper Lig ekibi Rizespor'un formalarını giyen ve şimdilerde antrönerlik yapan Ünal Alpuğan, Gelsenkirchen şehrinde faaliyet gösteren ve Avrupa Zonguldakspor'a destek veren Zongukdaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin başkanı Mehmet Karakulak, Zonguldakspor ve Beşiktaş'ın formasını giyen Hamit Yüksel ve Recklinghausen şehir idaresinden temsilciler takip etti.

BAŞARI GENÇLERİN, AYIBI ÜLKEMİZİN

Geçmişte sırasıyla Zonguldakspor, Ankaragücü ve Beşiktaş'ın formasını giyen ve şimdilerde manajerlik yapan Hamit Yüksel, turnuvayı davetli olarak izlediğini belirterek, "genç futbolcular, böylesine turnuvalarda, hem kaynaşıyor, hemde kendi durumlarını gözden geçirme imkanı buluyor. Böylesine turnuvalar düzenleyenle teşekkür etmek gerekiyor" dedi.

Almanya'da çok sayıda yetenekli Türk gençlerinin olduğunu da ifade eden Hamit Yüksel, "Almanya, Türk gençleri açısından önemli potansiyele sahip. Bilindiği üzere milli takımda forma giyen oyuncuların büyük bir çoğunluğu Almanya'da futbola başladı. Bu durum, buralarda yetişen gençlerin başarısı olduğu kadar, ülke futbolumuzunda bir ayıbıdır diye düşünüyorum" dedi.

"DAHA FAZLA DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Turnuva ile ilgili açıklamalarda bulunan Avrupa Zonguldakspor Başkanı Metin Çeribaş, "Turnuva ile Avrupa Zonguldakspor'un tanıtımı ve çevredeki futbolcuların kaynaşmasını amaçladık. Avrupa Zonguldakspor, tüm Avrupa'da yaşayan Zonguldaklıların kulübüdür. Her Zonguldaklı hemşehrimizi, kulübümüze daha fazla destek vermeye davet ediyorum. Bir yandan buradaki takımımız başarılı olsun diye gayret ediyoruz, bir yandan da asla unutamayacağımız Zonguldakspor'un Süper Lig'e çıkabilmesi için desteklerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Menajer Hamit Yüksel, yanında getirdiği Zongukdakspor formasını, Avrupa Zonguldakspor Başkanı Metin Çeribaş'a hediye etti.

Öte yandan Avrupa Zonguldakspor, gelecek sezon amatör lig olan Kreisliga B'de mücadele edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrupa Zonguldakspor'dan Dev Turnuva - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement