Avustralya'da Resmi Kurumlara Siber Saldırı - Son Dakika
Güncel

Avustralya'da Resmi Kurumlara Siber Saldırı

Avustralya'da resmi kurumların, Çin merkezli siber saldırı tehdidi altında olduğu bildirildi.

29.08.2016 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'da resmi kurumların, Çin merkezli siber saldırı tehdidi altında olduğu bildirildi.

Avustralya Yayın Kurumu ABC'nin "Four Corners" programına konuşan güvenlik uzmanları, istihbarat, savunma, haberleşme ve meteoroloji uydularının yanı sıra devlet kurumlarının birçok hassas birimin, Çin merkezli siber saldırılara maruz kaldığını açıkladı.

Uzmanlar, siber saldırılara uğrayan kurumlar arasında Avustralya Savunma Bakanlığına bağlı Savunma Bilim ve Teknoloji Grubu ile Avustralya Mekansal-İstihbarat Örgütü ve Meteoroloji Bürosunun, Avustralya Ticaret Bakanlığının, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetlerine bağlı Jindalee Operasyonel Radar Ağı'nın yer aldığını bildirdi.

Programa katılan Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull'un siber güvenlik danışmanı Alastair MacGibbon, ülkenin her gün bu tür saldırılara maruz kaldığını vurguladı.

Çin'in Canberra Büyükelçiliği Sözcüsü ise siber saldırıların Çin merkezli olduğu açıklamalarını "tamamen asılsız" sözleriyle yalanladı.

Sözcü, "Diğer ülkeler gibi Çin de ciddi siber saldırılara uğruyor ve dünyanın başlıca korsan saldırı kurbanlarından biri." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya'da Resmi Kurumlara Siber Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement