Avusturya'daki "İslam Yasa Tasarısı" - Son Dakika
Güncel

Avusturya'daki "İslam Yasa Tasarısı"

Avusturya'da, "İslam Yasa Tasarısı"nda yapılan değişikliklerin "Müslümanların beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamadığını" belirtildi.

16.02.2015 22:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'da, "İslam Yasa Tasarısı"nda yapılan değişikliklerin "Müslümanların beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamadığını" belirtildi.

Avusturya'da yaşayan yaklaşık 550 bin Müslümanın çatı kuruluşu Avusturya İslam Cemaati, internet sitesinden yayımladığı açıklamayla Meclis Anayasa Komisyonu'nda kabul edilen "İslam Yasa Tasarısı"na ilişkin görüşlerini aktardı.

Açıklamaya göre, kurumun en yüksek karar organı Şura Konseyi'nin 15 Şubat'ta toplandığı ve 12 Şubat'ta Meclis Anayasa Komisyonu'nda kabul edilen tasarı hakkındaki görüşlerini belirlediği belirtildi.

Tasarının merkezi noktalarında "Müslümanların beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamadığı" belirtilen açıklamada, "Avusturya İslam Cemaati için ayrı bir yasa talebi, diğer dini topluluklara verilen haklar ve dış finansman yasağı" konularındaki endişe ile taleplerinin devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, tasarıda yapılan son değişiklikleri "olumlu" buldukları ancak temel itiraz noktalarında endişelerin devam ettiği belirtildi.

Avusturya İslam Cemaati'nin ortak çözümlere bağlılığını ve soruları diyalog yoluyla çözmek için gayret gösterdiği belirtilen açıklamada, 1912 tarihli İslam Yasası'nın Avusturya ile Müslümanlar arasında bir bağ oluşturduğunu ve bu bağın güçlendirilmesi için Müslümanların Avusturya'nın bir parçası olduğunun gösterilmesi gerektiğine işaret edildi.

Son değişiklikler

Tasarıda yapılan son değişikliklere göre, dini bir cemaatin tanınması veya iptaline başbakan yerine bakanlar kurulu karar verecek.

Yurtdışından finanse edilen imamlar, vizeleri bitinceye kadar değil, yasa yürürlüğe girdikten 1 yıl sonraya kadar görev yapabilecek.

İslam cemaati, imam yetiştirmek üzere Viyana Üniversitesinde kurulacak İslam Teoloji Fakültesinde eğitim verecek öğretim görevlilerinin belirlenmesinde söz sahibi olabilecek.

Dini cemaatler tarafından düzenlenecek etkinlikler "güvenlik" gerekçesiyle iptal edilebilecek.

Tasarının, 25 Şubat'ta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi planlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avusturya'daki 'İslam Yasa Tasarısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement