Ayakkabı Tamircileri Teknolojiye Yenik Düştü - Son Dakika
Yerel

Ayakkabı Tamircileri Teknolojiye Yenik Düştü

Ayakkabı Tamircileri Teknolojiye Yenik Düştü

Bingöl’ün Genç ilçesinde yıllardan beri ekmek mücadelesi veren ayakkabı tamircileri, gelişen teknoloji ve piyasaya çıkan ucuz ve kalitesiz Çin malları karşısında ayakta durmakta zorlanıyor.

20.06.2016 17:15

Bingöl'ün Genç ilçesinde yıllardan beri ekmek mücadelesi veren ayakkabı tamircileri, gelişen teknoloji ve piyasaya çıkan ucuz ve kalitesiz Çin malları karşısında ayakta durmakta zorlanıyor.

Son dönemlerde yok olmaya yüz tutan birçok meslek gibi ayakkabı tamirciliği de teknolojiye yenik düşmeye başladı. 35 yaşında olan ve 21 yıldır ayakkabı tamirciliği işiyle uğraşan Ergin Azkaç, 20 yıl öncesine kadar ayakkabıcılık gibi birçok mesleğin de gözde olduğunu ifade ederek, mesleklerinin teknoloji karşısında her geçen gün eridiğini söyledi. Azkaç, yeni makineler çıktıkça birçok meslek gibi ayakkabıcılığın da bitme noktasına geldiğini belirterek, "Geçinmek için başka bir gelirimiz bulunmamaktadır. Bazı günler ise birkaç lira kazanabiliyorum. Teknoloji geliştikçe yeni çıkan cihazlar bizim işlerimizi engelliyor. Ama buna rağmen ayakta durmakta ısrar edip para kazanmaya çalışıyoruz" dedi.

"TAMİRCİLİKTEN AYAKKABI BOYAMA İŞİNE DÖNDÜK"

Ayakkabı tamirciliğinin artık eskisi gibi revaçta bir iş olmadığını ve bu nedenle ayakkabı boyatarak geçinmeye çalıştıklarını söyleyen Azkaç, "Eskiye göre fark çok, eskiden bir vatandaş ayakkabı yırtıldığı vakit doğrudan bize gelirdi, ama şimdi öyle değil, gidip yeni ayakkabı alıyorlar ve eski ayakkabıyı da ek olarak tarlada ve ya işte kullanıyorlar. Şimdi fabrikalar çıkarmış teknoloji sistemli günde ne kadar isteniyorsa çıkartabiliyor, bizim burada günlük 5 TL ve ya 8-10 TL çıkarıyoruz. Ben bu meslekten sıkıldım ve bıktım artık. Ama yinede çocuklarımızın rızkı için bu işi yapmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayakkabı Tamircileri Teknolojiye Yenik Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement