Aydın'da Bilim ve Teknoloji Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Bilim ve Teknoloji Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Aydın\'da Bilim ve Teknoloji Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Aydın’da “Bilim ve Teknoloji Haftası”, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

03.04.2014 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da "Bilim ve Teknoloji Haftası", Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü, 1998 yılından bu yana okullarda kutlanan "Bilim ve Teknoloji Haftası" etkinlikleri kapsamında Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret ederek bilim, sanayi ve teknoloji alanında katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ayyıldız; "Ülkelerin kalkınması, çağı yakalaması, bilgi çağına geçmesi, bilgi toplumu olmasıyla mümkündür. Artık gelişmiş ülkeler, güçlerini bilim ve teknolojiden almaktadır. Bilimsel araştırmalara önem vererek bu alanda büyük harcamalar yapmaktadır. Ar-Ge bilinci ve yaygınlığı konusunda Türkiye'de sevindirici gelişmeler yaşıyoruz. Bilim ve teknolojinin gelişmesi için tüm gücümüzle çalışmalı, dünyayı etkileyecek ilk buluşlara imza atmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, öğrencilerimizin ve sanayicilerimizin Bilim ve Teknoloji Haftasını kutluyor, Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yıldönümü olan 2023 yılına kadar dünyanın en büyük on ekonomisinden birisi olma hedefimize ulaşmaya vesile olmasını diliyorum" dedi.

Valilik Makamı ziyaretinden sonra İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'yi ziyaret eden Görgülü; yaptığı konuşmada; "Bilim ve Teknoloji Haftasının, bir bayram coşkusuyla kutlanmasını, insanın yaşamını bu denli etkileyen, ufkunu açan, uygarlığı hızla geliştiren bilim ve teknolojinin önem ve ihtiyacının herkes tarafından bilinmesini arzu ediyorum" diye konuştu.

Görgülü'nün haftasını kutlayan Töre de, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın çalışmalarını yakından takip ediyorum. Günümüzde bilimin kişi ve toplumların hayatında önemli yer tutmaktadır. Bilimsel ve teknolojik gelişmeler dünyada oldukça hızlı bir seyir gösteriyor. Bu gelişime ve değişime ayak uydurabilmemiz nitelikli insan gücüne, dolayısıyla aldığı eğitimlerle bu konularda öne çıkan bireyler yetiştirmemize bağlıdır" ifadelerini kullandı.

Karşılıklı görüş alışverişinden sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü arasında "Bilinçli Tüketici ve Ürün Güvenliği ile Sanayiye Yönelik Teknolojik Araştırma ve Geliştirme Kapsamında Öğrencilerin Buluşları ve Tasarımlarının Değerlendirilmesi" konularında iki ayrı işbirliği protokolü hazırlanması hususunda mutabakata varıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Bilim ve Teknoloji Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement