Aydın'da Din Kültürü Öğretmenlerine Mesleki Eğitim Semineri - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Din Kültürü Öğretmenlerine Mesleki Eğitim Semineri

Aydın\'da Din Kültürü Öğretmenlerine Mesleki Eğitim Semineri

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İmam Hatip Lisesi ile ortaokulları öğretmenlerine yönelik mesleki eğitim semineri düzenlendi.

25.06.2014 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İmam Hatip Lisesi ile ortaokulları öğretmenlerine yönelik mesleki eğitim semineri düzenlendi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen İmam Hatip Ortaokulları ve liseleri meslek dersi öğretmenleri ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yönelik olarak düzenlenen mesleki çalışmalar hakkındaki seminer yapıldı.

Aydın'ın Efeler İlçesi'ndeki İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Dr. Hidayet Sayın Salonu'nda gerçekleştirilen Diyanet İşleri Başkanlığı, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş'ın konuşmacı olarak katıldığı seminere; Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul ile il genelindeki temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İmam Hatip Lisesi öğretmenleri katıldı.

"DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENLERİMİZ YAŞAMIMIZDA MODELDİR"

Din Kültürü öğretmenlerinin öğrencilerin üzerinde hayatları boyunca önemli bir etki oluşturduğunu dikkat çekerek bir açılış konuşması yapan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz yaşamımızda modeldir ve onlar insan yaşamında hiç unutulmayan, iz bırakan değerlerdir. Bu nedenle öğretmelerimizin eğitimini çok önemsiyor ve kişisel gelişimlerinde kat ettikleri yola kısmen de olsa katkı vermek istiyoruz. Oturuşlarıyla, kalkışlarıyla, konuşmalarıyla öğrencilerimizin yaşamlarında model oldukları gibi öğrencilerimizin ailesine de model oluyorlar. Bu branşta görev alan öğretmenlerimizi çok önemsiyor ve okuldaki moral ve motivasyonlarına da çok önem veriyoruz. Aydın ili olarak 754 okulda 180 bin öğrencimiz ve 12 bin öğretmenimizle görev yapıyoruz. Bütün branşlarımızda yüzde 90 doluluğa sahibiz. Yeni açılan 23 imam hatip ortaokuluna sahibiz 4 tane de imam hatip lisemiz var. İmam hatip ortaokullarından mezun olacak öğrencilerimizin hayalleri doğrultusunda eğitim alabilecekleri liseler açmayı hedefliyoruz" dedi.

"2014 YILINI İSE 45 BİN OLARAK HEDEFLİYORUZ"

Aydın İl Müftülüğü ve Mili eğitim Müdürlüğü ile ortak çatı altında birçok programlara imza atarak güzel işler başardıklarını ifade eden Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, "Aydın'da 2011 yılında yaz Kur'an kursların devam eden öğrenci sayımız 11 bin, 2012 yılında 26 bin, 2013 yılında 36 bin, 2014 yılını ise 45 bin olarak hedefliyoruz. Bu rakamlar bizim için önemli bir rakamdır. Bunun geri dönüşümü de bizim için çok önemlidir. Yaz Kur'an kurslarında bizim camilerimize devam edip de konumları uygun öğrencilerin hemen hemen tamamına yakını okullarda Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi derslerini seçmişlerdir. Bütün bu çalışmalarda beraber olduğumuz ve zaman zaman biraraya geldiğimiz imam hatip lisesi ve ortaokullarındaki öğretmenlerimiz ve diğer okullardaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizin eğitimlerini çok önemsiyoruz" diye konuştu.

"DİN EĞİTİMİNİ SİTEMLİ YAPMAZSANIZ SOKAĞA DÜŞER"

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, 'Din Eğitiminde Yeni Metodlar' adlı seminer ile katılımcılara bilgiler verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bütün okullarda din kültürü ve ahlak bilgisi, seçmeli Kur'an-ı Kerim ve siyer derslerine katkı sağlamak için gayret ettiklerini vurgulayan Erbaş, "Bu günlere şükretmemiz gerekiyor. Çünkü zor anlardan geçerek bu günlere geldik. Din eğitimi çok önemlidir çünkü din eğitimini sitemli yapmazsanız sokağa düşer" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Din Kültürü Öğretmenlerine Mesleki Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement