Aydın'da Nevruz Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Nevruz Coşkusu

Aydın\'da Nevruz Coşkusu

Aydın’da düzenlenen 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları havanın da güzel olmasıyla birlikte renkli görüntülere sahne oldu.

21.03.2015 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da düzenlenen 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları havanın da güzel olmasıyla birlikte renkli görüntülere sahne oldu.

Tüm yurtta olduğu gibi 21 Mart Nevruz etkinlikleri Aydın'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Nevruz kutlamaları sırasında gerçekleşecek geleneksek gösteriler renkli görüntülere sahne oldu.

ADÜ Merkez Yerleşkesinde düzenlenen Nevruz etkinliklerine; Vali Vekili Hayrettin Çiftçi, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Efeler Belediye Başkan Vekili Halis Günday, Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, kamu kurumları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle davetliler katıldı.

Törende Nevruz Bayramı'nın tarihi ve önemi hakkında bilgiler veren ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Berna Akyüz Süzgen, bu günün Türk'lerde bir uyanışı simgelediğini dile getirdi. Nevruz'un en eski Türk kültürlerinden biri olduğunu vurgulayan Akyüz Süzgen, Nevruz'un insanlarda birlik ve beraberlik duygularını geliştirdiğini de ifade etti.

Nevruz bayramında bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Nuri Aktakka, tüm topluma birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, "Görüldüğü gibi ağaçlar çiçek açmış ve her taraf yemyeşil. Yenigün başlıyor. Yeniden dünya canlanıyor. İşte tabiatın yeniden canlanması ve neşesi bize de hasrediyor. Bu notada insanlar neşeleniyor ve ümitle gelecek yıllara bakıyorlar. 21 Mart Türk Tarihi'nde 12 hayvanlı takvimde yılbaşı olarak belirlenmiş ve bu takvim hala kullanılmaktadır. Onun için Orta Asya'da, Anadolu'da, Kuzey Afrika'da, Balkanlar'da ve çok geniş bir coğrafyada halen Nevruz kutlanmaktadır. Nevruz, neşenin bereketin kutlandığı bir bayram. Bu nedenle Nevruzun şahsi, aile ve millet hayatımızda güzelliklere, bolluklara birlik ve beraberlik içerisinde olmamıza vesile olmasını diliyorum. Nevruzun ülkemize, Türk coğrafyasına ve tüm dünyaya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Törenler sırasında Efeler Belediyesi tarafından protokol üyeleri ve davetlilere aşure ikram edildi. Çeşitli halk oyunları gösterilerinin sunulduğu ve şiirlerin okunduğu törenlere Vali Vekili Çiftçi ve ADÜ Rektör Yardımcısı Tunca ile protokol üyelerinin Nevruz'un simgesi olan Nevruz ateşini yakmasıyla devam edildi. Sırayla yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayan protokol üyeleri renkli görüntüler oluştururken, Aydın'daki törenler Nevruz'un simlerinden olan demir dövme geleneğinin yerine getirilmesiyle son buldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Nevruz Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement